Harmóniaiskola mindenkinek
Címlap / Ezotéria / Harmóniaiskola mindenkinek

Harmóniaiskola mindenkinek

Forrás: Agyinfo
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

"Aki nem tud semmit, nem szeret semmit. Aki tehetetlen: érthetetlen.Aki nem ért semmit, nem is ér semmit. Aki viszont ért, az szeret is, néz is, lát is. Minél több tudás rejlik egy-egy dologban, annál nagyobb a szeretet. Aki azt képzeli, hogy minden gyümölcs ugyanakkor érik meg, mint a szamóca, semmit sem tud a szőlőről." (Paracelsus)  

„Aki nem tud semmit, nem szeret semmit. Aki tehetetlen: érthetetlen.
Aki nem ért semmit, nem is ér semmit. Aki viszont ért, az szeret is, néz is, lát is... Minél több tudás rejlik egy-egy dologban, annál nagyobb a szeretet...

Aki azt képzeli, hogy minden gyümölcs ugyanakkor érik meg, mint a szamóca, semmit sem tud a szőlőről.”
(Paracelsus)


Képzeljük el: egy hosszú évekkel ezelőtt házi őrizetbe vett – akkor még hamvas, bájos, eszes – lánynak a fogva tartói megadják végre a férjhez menés lehetőségét. A hölgy időközben beletörődött a felette álló hatalomba, ellenőrzésbe, kissé meghízott, eltunyult, migrénnel, hőhullámokkal és alvászavarral küszködik. Szinte már az orránál se lát tovább… De végre teljesülhet az álma, a számára legjobb parti. „Csak” fel kellene dolgoznia elszenvedett sérelmeit, visszaszereznie az érdeklődését és megnyitni önmagát a világnak – kívülről-belülről újjászületnie… Aztán idegen nyelvet tanulnia, hiszen a vőlegény külföldi, saját háztartást vezetnie, jogosítványt szereznie, – önálló döntéseket hoznia… A rázúduló információkkal elboldogulnia, mindenkivel, például e-mailben is, jól kommunikálnia – érvényesítenie önmagát…

A példa persze túloz. Azonban igencsak valóságos és szakadatlan feladat: mentális – azaz testi, lelki, szellemi, érzelmi – képességeinket az éppen meglevőnél sokkal magasabb szintre emelnünk annak érdekében, hogy a váratlanul bekövetkező nehézségekre minél eredményesebben válaszoljunk. Gondolkodunk, cselekszünk. Ám gondolatainkhoz, tetteinkhez energia – életerő – szükséges. Ezt az energiát a leggyorsabban és legeredményesebben agytréninggel lehet a felszínre hozni, azért, hogy a jellemzően feszített tempón lazíthassunk.

Aki nem tud ellazulni, nem képes megfeszülni sem!
Hogyan lazíthatunk? Erre találták ki őseink a meditációt. A meditációhoz alkalmanként igen hosszú időre el kell tudnunk csendesíteni az elménket. Ahhoz, hogy meditálni tudjunk, előbb relaxálni kell megtanulni. Relaxált állapotban elengedhetőkké válnak a gondjaink, kikapcsoljuk – pihentetjük – az agyunkat.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 4997 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x