Agytérkép
Címlap / Ezotéria / Agytérkép

Agytérkép

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Nem minden álomképnek és történésnek vannak pszichológiai gyökerei. Eeg- és PET-vizsgálat (pozitron emissziós tomográfia) segítségével a szakértők azt fedezték fel, hogy az alvás REM-szakaszában 

Nem minden álomképnek és történésnek vannak pszichológiai gyökerei. Eeg- és PET-vizsgálat (pozitron emissziós tomográfia) segítségével a szakértők azt fedezték fel, hogy az alvás REM-szakaszában, amely alatt az ember álmodik, az agyban alacsony a rövid távú memóriában fontos szerepet játszó szerotonin szintje.

Amikor tehát álmunkban egy idegen közeli barátunkká alakul át, vagy állandóan változik a helyszín, egyszerűen csak elveszítjük a fonalat. Valószínüleg az alacsony szerotoninszint a magyarázat arra is, hogy az emberek többsége csak kevés álmára emlékszik.
A PET-vizsgálatok segítségével azt is kimutatták, hogy az agy érzelmekért felelős központja, a limbikus rendszer alvás közben aktív, álmaink tehát valószínűleg ezért vannak tele érzelmekkel.

Eközben a logikus gondolkodást irányító prefontális cortex – a homloklebeny agykérgi része – kevésbé aktív, ezért tudunk álmunkban repülni vagy dús fantáziájú megoldásokat kitalálni.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 5656 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x