A titok a mérték
Címlap / A titok a mérték

A titok a mérték

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Ha ész nélkül kezdünk edzeni nem csak a sikerélmény fog elmaradni, de nagyon hamar túledzetté is válhatunk. Jó esetben a rendszeres sport erősíti a testet és a lelket, de ha eszetlenül túlhajtjuk magunkat, könnyen a visszájára fordulhat a dolog.  

Fontos, hogy legyen kialakult edzésrend, de ehhez nem kell mindenáron ragaszkodni. Ha nem érezzük jól magunkat, nem kell erőltetni a mozgást, hanem meg kell várni, amíg teljesen felépülünk. Ha valamilyen vírus bujkál a szervezetben, akkor többet ér a pihenés. És még egy nagyon fontos dolog, lázzal vagy hőemelkedéssel Tilos szaunázni! Sokan gondolják, hogy jó, ha kiizzadja a betegséget, ez egy kezdődő megfázásra igaz lehet, de ha már benne vagyunk akkor várjunk egy hetet, majd ha jobban vagyunk bepótoljuk.

Nem árt tudni, hogy milyen az erőnlétünk, az állóképességünk. Ez alapján kell belőni az edzést is. Két véglet van: a komfortzónás lötyögés, ami annyit ér, mint halottnak a csók és a másik, mikor olyan szinten szétszakítjuk az izmainkat, hogy az öltözőig alig tudunk lemenni. Egyik sem jó, valahol középúton kell belőni az edzést! A komfortzónás edzés GAGYI. Semmit nem ér. Az izmoknak terhelés kell, mert a megfelelő ingerekre tud csak reagálni.
 

Be kell iktatni pihenőnapokat, nem azon az egy két plusz napon fog múlni a “boldogság”. Viszont a boldogtalanság múlhat rajta, ha ugyanis nem pihenünk eleget sokkal nagyobb lesz a sérülésveszély. Pihent izmokkal sokkal jobban fog menni az edzés!

A túledzettség tüneteit figyelni kell és ilyenkor kicsit le kell állni. Ilyen jel lehet, az étvágytalanság, izzadékonyság, fejfájás, alvásproblémák, sápadtság!
Ésszel kell edzeni, el kell fogadni, hogy a jó alak nem egyik pillanatról a másikra készül, hanem edzeni és dolgozni kell érte. Sokkal több lesz a sikerélmény, ha időt adunk magadnak. Ha gyorsan szeretnénk változni lehet, hogy kudarc ér, mikor 3 hét után belenézünk a tükörbe és nem azt látjuk amit szeretnénk.(amit lehet, hogy egy év múlva fogunk!)

www.sasafitness.hu

Kép
www.sxc.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 738 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x