Tönkölylepény
Címlap / Fogyira / Tönkölylepény

Tönkölylepény

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-03

Ha nem akarunk folyton kenyeret enni, vagy az élesztőt kerülnünk kell, akkor ideális és szapora dolog tönkölylepényt sütni.  

Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
2-2,5 dl víz,
só,
egy kiskanál olaj
Feltétnek való finomságok, igény szerint.

Elkészítése:
a liszthez folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az összes vizet, majd hagyjuk állni egy órát a keveréket. Pihentetés után adjuk hozzá az olajat, majd jó minőségű serpenyőben süssük ki a lepényeket. A jó lepény 2-3 mm vastag, melynek mindkét oldalát jól megsütöttük. Sütés után bedörzsölhetjük fokhagymával, fogyaszthatjuk friss paradicsommal, kecskesajttal; megszórhatjuk párolt zöldségekkel, vagy akár pácolt szójával is.

HarmoNet tippünk: A kész lepények mélyhűtőben hosszú ideig elállnak, ha kivesszük őket, nyitott sütőajtónál kis hőfokon olvaszthatjuk ki őket, közben vízpermettel megfröcskölve, sőt akár rá is olvaszthatunk különböző túró, vagy sajtféléket.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6856 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x