Tönkölylepény
Címlap / Fogyira / Tönkölylepény

Tönkölylepény

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

Ha nem akarunk folyton kenyeret enni, vagy az élesztőt kerülnünk kell, akkor ideális és szapora dolog tönkölylepényt sütni.  

Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
2-2,5 dl víz,
só,
egy kiskanál olaj
Feltétnek való finomságok, igény szerint.

Elkészítése:
a liszthez folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az összes vizet, majd hagyjuk állni egy órát a keveréket. Pihentetés után adjuk hozzá az olajat, majd jó minőségű serpenyőben süssük ki a lepényeket. A jó lepény 2-3 mm vastag, melynek mindkét oldalát jól megsütöttük. Sütés után bedörzsölhetjük fokhagymával, fogyaszthatjuk friss paradicsommal, kecskesajttal; megszórhatjuk párolt zöldségekkel, vagy akár pácolt szójával is.

HarmoNet tippünk: A kész lepények mélyhűtőben hosszú ideig elállnak, ha kivesszük őket, nyitott sütőajtónál kis hőfokon olvaszthatjuk ki őket, közben vízpermettel megfröcskölve, sőt akár rá is olvaszthatunk különböző túró, vagy sajtféléket.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7101 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x