Spárga sonkával és sajttal
Címlap / Fogyira / Spárga sonkával és sajttal

Spárga sonkával és sajttal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Hozzávalók: 1 kg spárga, 1 evőkanál só, 4 evőkanál vaj, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1/4 teáskanál fehérbors, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 200 g főtt sonka, 75 g gouda sajt  

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg spárga
1 evőkanál só
4 evőkanál vaj
1 teáskanál cukor
1 evőkanál liszt
1/4 teáskanál fehérbors
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
200 g főtt sonka
75 g gouda sajt

Elkészítése: Megtisztítjuk a spárgát, és levágjuk a végét.
A héját és a levágott végeket egy liter vízben főzzük tíz percig,
majd tegyük egy konyharuhába, és ha kicsit kihűlt, csavarjuk ki jól.
A spárgát, sót, 1 evőkanál vajat és a cukrot felforraljuk.

A spárgát egymás után három adagban egyenként öt percig főzzük és lecsurgatjuk. 3 evőkanál vajat megolvasztunk, és belekeverjük a lisztet. 3/8 liter spárgalét hozzáöntünk, és mártássá főzzük.
A spárgát beletesszük egy jénai edénybe, és ráöntjük a mártást.
Megszórjuk borssal, petrezselymmel, apróra vágott sonkával és reszelt sajttal. A sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad.

Sós burgonya, könnyű fehér bor illik hozzá.

© ROLEE
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3374 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x