Első alkalommal rendezték meg a vállalkozónői fórumot
Címlap / Első alkalommal rendezték meg a vállalkozónői fórumot

Első alkalommal rendezték meg a vállalkozónői fórumot

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Az okostelefonokról ma már szinte mindenki hallott, azt azonban még kevesen tudják, hogy segítségükkel egy kisvállalkozás napi ügyei is könnyebben intézhetőek. Az innovatív mobilkommunikációs eszközök nyújtotta lehetőségekről, és a női vállalkozók sikerének titkairól esett szó a Telenor első alkalommal megrendezett vállalkozónői fórumán. 

A közhiedelemmel ellentétben az okostelefonok ma már nem csak a férfiak, de a nők körében is egyre elterjedtebbek. A Telenor és a Free Association Kft közös kutatása szerint Magyarországon is folyamatosan bővül a női okostelefonozók köre. Míg 2011 februárjában mindössze a nők negyedének volt ilyen készüléke, addig alig 9 hónappal később már egyharmaduk okosmobilt használt.

A funkciók kihasználásában is egyre csökken a különbség a két nem között: az Ericsson ConsumerLab tavaly évvégén közzétett jelentése arra mutat rá, hogy már legalább annyi nő emailezik és böngészik a telefonján, mint ahány férfi. Ugyanakkor a nők továbbra is előszeretettel használják a hagyományos funkciókat, mint például az SMS, az MMS vagy a hanghívás. Erre alapozva azt jósolják, a különböző kommunikációs csatornák egy mobilkommunikációs eszközbe terelésével a jövőben a nők diktálják majd az okostelefonok piaci térhódításának ütemét.

 
Ezekhez a trendekhez igazodva a Telenor figyelmet fordít a vállalkozónőkre, akik számára kifejezetten nagy segítséget jelenthet a mobiltechnológia, hiszen a család összetartása mellett az üzleti életben is helyt kell állniuk. A mobilszolgáltató azzal a céllal rendezte meg első vállalkozónői fórumát, hogy a hazai kisvállalkozások női vezetői jobban megismerhessék a mobiltechnológiában rejlő lehetőségeket és egyben alkalmat teremtsen számukra a személyes tapasztalatcserére is.
 
"A nők számára komoly kihívást jelent, ha a háztartás körül tennivalók, a gyereknevelés és a családi teendők ellátása mellett a munkájukban is szeretnének sikeresek lenni. Ha pedig valaki saját vállalkozás indítása mellett dönt, az komoly szervezést is igényel. Nincs univerzális, mindenkire érvényes recept arra, hogy hogyan vigyük sikerre a vállalkozásunkat, de úgy gondoljuk, hogy mások személyes példája és néhány jó tanács sokak számára jelenthet inspirációt. Ezért hívtuk életre ezt a fórumot, hogy teret adjunk a tapasztalatcserének, és egyben megmutassuk azt is, hogy egy mobilszolgáltató miként tud hozzájárulni a kisvállalkozások sikeréhez" – mondta Balogh Bernadett, a Telenor Lakossági és SOHO szegmens osztályvezetője.
 
A Telenor számos, nők által vezetett kisvállalkozás részvételével tartott fórumán minden a siker körül forgott. A nyitóelőadást Molnár Bánffy Kata, a Ladies First Consulting alapítója és vezetője tartotta, aki a személyes márkaépítés fontossága mellett arról is beszélt, mire érdemes figyelnie egy vállalkozónőnek az üzleti kommunikáció területén.
 
"Nőnek lenni - ez már önmagában is megkülönböztető márkajegy a vállalkozók és vállalatvezetők világában. Sokaknak hosszú töprengésbe kerül meghatározni a saját megkülönböztető márkajegyeiket, nekünk, női szakembereknek azonban van egy természetünknél fogva. Ha nem élünk vele, ha nem használjuk tudatos és megfontolt módon ezt a - marketingszakszóval - USP-t, az olyan, mintha egy nagyon jó üzleti lehetőséggel nem élnénk. A személyesmárka-szemlélet arra taníthatja meg a női vállalkozókat, hogyan érezzék magukat értékesebbnek és - ennek következtében - hogyan kommunikáljanak eredményesebben" – mondta Molnár Bánffy Kata.

 
A nyitóelőadást követően több workshop is várta a meghívottakat. Egy másfél éve indult, belvárosi reggelizőhely történetén keresztül például a résztvevők betekintést nyerhettek abba, hogy az online marketing és a közösségi média megfelelő használatával már minimális anyagi ráfordítással is sikerre vihető egy vállalkozás. A fórumon szó esett arról is, hogy egy okostelefonra letölthető applikáció segítségével akár útközben is könnyedén összeállítható a menü az esti vacsorához. Ráadásul, ha hosszúra nyúlt egy tárgyalás, egy kattintással is megosztható férjünkkel, hogy mit és miből mennyit kell vásárolnia. Sőt, az is kiderült, hogy a mobiltechnológia segítségével gyorsan és költséghatékonyan megszervezhető egy kényeztető romantikus hétvége vagy egy családi program is. 
 
A Telenor vállalkozónői fórumának háziasszonya az RTL Klub műsorvezetője, Lilu volt, aki szintén egyszerre több szerepben igyekszik helytállni a mindennapokban.
 
"Én magam is családanya vagyok, miközben a televíziós munka mellett saját vállalkozást is indítottam nemrégiben. Élénken emlékszem még a fodrászszalon megnyitását megelőző időszakra, amikor nem egyszer azt kívántam, bárcsak legalább 36 órából állna egy nap, hogy abba minden beleférjen. Bár egy ideje már én is okostelefon-tulajdonos vagyok, bőven van még mit tanulnom, de azt már a saját tapasztalataim is bizonyítják, hogy sok időt tudok megspórolni azzal, hogy az internetet a táskámban hordom" – mondta Kovalcsik Ildikó, Lilu, az RTL Klub műsorvezetője és az R2 fodrászszalon tulajdonosa.
 
A rendezvény lehetőséget adott kötetlen tapasztalatcserére és női vállalkozások bemutatkozására is: a Dzsem Pékség, a Bubingo Re-form stúdió és a Virág Judit Art Collection vezetői mesélték el személyes történetüket a résztvevőknek. A fórum civil együttműködő partnere a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége volt.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 769 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x