Hógömb - készítsd el saját kezűleg!


Hógömb - készítsd el saját kezűleg!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-10-01

A hógömbök szinte mindenki nagy kedvencei, szép díszei lehetnek a karácsonyi dekorációnak vagy az ünnepi asztalnak. Hógömböt magunk is készíthetünk, ráadásul nem is nehéz összehozni!  

Szükség lesz hozzá egy kisebb vagy közepes befőttesüvegre, bármilyen mutatós tárgyra, hóemberre, aranyos kabalafigurára - ha gyerekeknek készül, használhattok Kinder-figurákat -, miniatűr fenyőfára, használaton kívüli nagyobbacska medálra (ld. fotó), desztillált vízre (nem szükséges gyógyszertári, kihűlt forralt víz is megfelelő), pár csepp glicerin oldat, fehér/ezüst csillámpor, vagy dekor műhó. Ha fémtárgyat helyeznél a "hógömbbe", számolni kell a korrózióval; ez a probléma a fémtárgy rozsdagátló szeres kezelésével kiküszöbölhető.


A gömbbe szánt tárgyat - lehetőleg műgyanta ragasztóval - ragaszd az üvegfedél belső oldalára. (Az üveg aljára is ragaszthatod.) Hagyd megszáradni. Töltsd meg az üveget desztillált vízzel, adj hozzá 4-5 csepp glicerint, majd a ’havat’ jelképező csillámport, műhót. Fehér műanyag zacskóból is készíthető műhó, bár nem ennyire ’finom’ hatású. A fehér PVC tasakot ollóval aprítsd fel úgy, hogy minél kisebb ’műhópihéket’ kapj.

Csavard a fedőt szorosan az üvegre, és kész is!Mesterházy Mónika
www.eletszepitok.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8433 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Veronese festményén a hódoló pásztor-király szakállát egy mai hajléktalan is megirigyelhetné, a háttérből figyelő kalapos úr szintén modern jelenség.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x