Tanulj meg angolul még a nyaralás előtt! - Segítünk!
Címlap / Karrier / Tanulj meg angolul még a nyaralás előtt! - Segítünk!

Tanulj meg angolul még a nyaralás előtt! - Segítünk!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-22

Angoltudás nélkül ma már nem is nagyon boldogulhatunk a világban. Ha még mindig nem beszélsz angolul, minden tipikus kifogásodat, amit a nyelvtanulás ellen eddig felhoztál, megdönt az új módszer. Mindössze 40 óra alatt stabil nyelvtudásra tehetsz szert, magolás nélkül, szabad időbeosztással. Az Agyturbó technika segítségével már a nyaraláson angolul szólalhatsz meg!  

Mi az Agyturbo?
Az agyturbo módszer lényege, hogy kihasználjuk az agy alfa állapotának aktivitását. Az alfa hullám a leghosszabb hullám, így ez tudja közvetíteni a legtöbb információt.
Az alfa állapotot mindenki átéli napjában legalább egyszer, de ha szerencsések vagyunk, akár többször is, ugyanis minden elalváskor, az ébrenlét és a mély alvás határán, alfa állapotba kerülünk. Ebben az állapotban az agyunk rendszerezi, "kartotékolja" a nap eseményeit, és ami a legfontosabb, az aznapi információkat vagy eltárolja a HOSSZÚTÁVÚ memóriában, vagy ha haszontalannak (vagy nem elégszer ismételtnek vagyis nem rendesen bemagoltnak) ítéli egyszerűen elfelejti azokat.
 

Aludjunk rá egyet!
Nagyon is igaz tehát az a régi mondás, hogy "aludjunk rá egyet", mert az igazi agyi aktivitás ebben az időbe zajlik. Ha valaki magol, a megtanultak akkor is csak ebben az időben kerülhetnek jó esetben a hosszútávú memóriába.
Az AGYTURBO módszer tehát a teljesen TERMÉSZETES és mindenki által TÖBBSZÖR ÁTÉLT alfa állapot használja ki, ugyanis az ebben az állapotban érkező információt agyunk élményként rögtön a hosszútávú memóriánkban tárolja, vagyis magolás, tanulás nélkül jegyezhetünk meg dolgokat, például idegen nyelvű szavakat.
 
Hogyan működik?
Egy Agyturbos nyelvtanfolyam kétféle órából áll: un. gépi és tanári órákból, fele-fele arányban.
A gépi órákon történik a tényleges tanulás, amikor is agyunkba kerülnek az információk. Ilyenkor csak be kell feküdnünk egy kényelmes székbe, kapunk egy video-szemüveget, egy fülhallgatót, néhány érzékelőt (egyet a fejünkre, egyet-egyet pedig a csuklónkra), hogy agyhullámaink változásait a programot figyelő szakember egy EEG készülékkel pontosan nyomon tudja követni. Ez után hallunk egy orvosi alfa hangot, ami segít eljutni a megfelelő mélységű alfa állapotba. Ha ez sikerült, a számítógép automatikusan elkezdi vetíteni a helyesen leírt szavakat és képeket, ill. halljuk is a helyesen kiejtett szavakat és kifejezéseket, ami mind a hosszútávú memóriánkban tárolódik.

A módszer egyedülállósága és különlegessége, hogy a tudnivalók pontosan és automatikusan követik agyhullámaink változásait, alfa állapotunk mélységétől függően változik a tananyag eljuttatásának sebessége és módja. Tehát ha kezdenénk elaludni, ami feltételes, normális reakció minden embertől, egy kis hanggal felébreszt a számítógép, de csak éppen annyira, hogy ne jöjjünk ki teljesen a megfelelő színtű alfa állapotból.
Ha az ellenkezője történnek, vagyis kezdenénk felébredni, a megfelelő hullámhosszon kapjuk tovább az információkat, így szintén visszatérünk a megfelelő állapotba.
Egy ilyen gépi óra 45 percig tart, ami után 24-48 órán belül (ha lehetséges legalább egy alvást közbe iktatva) vissza kell jönnünk a stúdióba egy tanári órára.

Az Agyturbo módszer előnyei:
- Nincs magolás!
- Nincs kikérdezés, feleltetés! - a tanár csak segít felidézni az előző órai anyagot, segít a kiejtésekben!
- Időtakarékos! - otthon már nem kell tanulnia!
- 1200-1600 szót tanulhat 40 óra alatt! - ha ilyen mennyiségű szót szeretne közönséges magántanárral megtanulni, az legalább 300 drága órájába telne
- Aktivizálódik a passzív nyelvtudása, beszédkészségre és nagy szókincsre tehet szert!

Ezeken az órákon NINCS FELELTETÉS, NINCS KIKÉRDEZÉS! Csak ELŐHÍVÁS és SEGÍTSÉG van!
A tanár az előző gépi órán belénk "töltött" anyagról beszél, és felidézteti velünk a hallott párbeszédeket, vagyis az alvó, de meglévő tudást a felszínre hozza, és így az aktív, használható ismeretté válik.

Felmerülhet a kérdés, hogyan is lesz egy emlékképből használható tudás? 
Hogyan lehet helyesen beszélni, ha nem ismerjük pontosan az igeidők szerkezetét?
A válasz egyszerű:
úgy ahogy a kisgyerek. Egy óvodás gyerek már összefüggő, értelmes mondatokat mondd és ért meg, és mégsem ismeri a tárgyragot, vagy a felszólító és a felkiáltó mód közötti különbséget. Ő is így tanul, csak sokkal hosszabb ideig. Hallja és befogadja a körülötte lévők beszédét, és amikor mi úgy látjuk hogy csak bambul maga elé... akkor rendszerezi a dolgokat!

Ha nem hiszek benne nem is működik?
Az Agyturbo módszer egy tudományosan is bizonyított eljárás, a gyors és könnyebb tanulás segítségére. Mivel a módszer alapja a természetes alfa állapoton alapszik, amit a mindennapokban is átélünk, eredményessége nem a hit kérdése. Természetesen szükség van a hallgató felöl is egy bizonyos szintű koncentrációra, a "gépi óra" folyamán. A módszer eredményességéről Dr. Berényi Ervin írt orvosi szakvéleményt.

Összehasonlítva a hagyományos tanulással miben jobb az Agyturbo?
Az önkéntes jelentkezőkből álló "Agyturbo" és "kontroll" elnevezésű csoportoknak először 3×3-as, majd egy 5×5-os felosztású, egyjegyű számokat tartalmazó táblázatokat kellett memorizálniuk. A kontroll csoport a hagyományos módszer szerint magolt, míg a másik csoport a Brainturbo technikával tanulta a számokat. Az eredmény grafikonja itt letölthető.

Játssz és nyerj a kvízjátékon, nyerj egy teljes nyelvtanfolyamot, vagy a garantált ajándékot, egy ingyenes próbaórát, 4500 Ft értékben!

Információ:
0630/982-5586
Időpont egyeztetés:
061/361-1309

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7363 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x