Melóból munka, állásból karrier - A siker kiépítése
Címlap / Karrier / Melóból munka, állásból karrier - A siker kiépítése

Melóból munka, állásból karrier - A siker kiépítése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Karriertervezés. Mi kell a sikeres karrierhez. Célmeghatározás és tervezés. Álmok és a valóság kapcsolata. Hogyan tudod realizálni a munkával kapcsolatos álmaid? 

A karrier egy szépen csengő fogalom. Többen úgy gondolják, hogy az a karrier, ha egy multinacionális vállalatnál megfelelő presztízzsel rendelkező pozíciót tölthet be valaki. Ez tévedés. Az előbbi példa csak abban az esetben nevezhető karriernek, ha az illetőnek ez volt az álma és ezáltal, meg tudja valósítani önmagát és álmait, ugyanakkor a megadott pozícióban teljesnek érzi magát és ,megfelelő kihívásokkal is találkozik.

Célmeghatározás

Önismeret és az álmaid megvalósításának vágya alapvető tulajdonság a sikerességhez. Mit szeretnél? Pénzt? Csak a pénz utáni vágy kevés ahhoz, hogy karriert építs. A sikeres emberek mögött mindig határozott célok és álmok állnak, amiket szeretnének megvalósítani és ezért tesznek is. Tehát először gondolkodj el azon mit is akarsz csinálni? Mi érdekel?- és ebben az irányban keresgélj. Ha már megvan, mit szeretnél elérni az életben, akkor kezdd el körüljárni a témát. Milyen végzettségeid, tapasztalataid vannak ezen a téren? Milyen erőforrásokat tudsz mozgósítani az adott területre, legyen ez anyagi vagy szellemi? Mennyi időt tudsz szánni a fejlődésre? Hol tudod tovább képezni magad és milyen kihívásokkal teli munkakört szeretnél? Miben kell még fejlődnöd a cél elérése érdekében? Ha ezekre válaszoltál és megvan a tettre készség is, akkor elindulhatsz a karrierépítés felé.

Kihívás

A karrier tulajdonképpen a folyamatos munkaerőpiaci változásoknak sikeresen megfelelni képes életút a munka területén. A kihívás, tehát mindennapos ebben a vonatkozásban. A kimutatások szerint, akik azt tartják magukról, hogy sikeres karrierjük van azok mindennap szembesülnek kihívásokkal és fejlődnek általa. A karrierhez tehát szükség van egy fejlődőképes hozzáállásra is.

HarmoNet tipp: Jól fizető munkát keresek >>

Fejlődőképesség

A mai tudományos világban vagy a politikában vagy akár a hétköznapokban a kereskedelem területén számos újdonsággal szembesülünk napról napra. Ezeknek a megismerése és használatba vétele elengedhetetlen a fejlődéshez, a megfelelően sikeres karrierhez, a hatékony munkavégzéshez. Ezért a karrier tartalmazza a folyamatos tanulást és az új ismeretek alkalmazását is.


Az új ismertek beépítése

Ezeknek az ismereteknek az elsajátításához illetve az alkalmazásba helyezéséhez sok esetben használhatók coachok vagy különböző tréningek. A coach, lehet például business coach, aki a gyakorlati ismereteket nyújt és a használatba vételre is megtanít legyen ez akár informatikai, pénzügyi vagy vállalkozástani ismeret. A tréningek számos fajtája alkalmazható a vezetői képességek fejlesztésére, vagy önismeretre illetve a csapatban való együttműködés fejlesztésére, problémamegoldó készség fejlesztésére stb. itt fontos meghatározni, hogy mit szeretnénk elérni a tréninggel.

HarmoNet tipp: A sírásó, a kurva, a kocsmáros, a jósnő, az orvos meg a végrehajtó >>

A választás

A munkaerőpiacon a karrier építés területén egyre több cég ajánlja fel szolgáltatásait. Ezek közül nagyon nehéz kiválasztani azt akire, amire nekünk vagy cégünknek épp szüksége van. Érdemes ezért személyes beszélgetés folyamán bővebb képet kérni a trénertől vagy a coachtól és konkrét kérdésekkel bombázni, hogy mindenképp azt kapjuk, ami hasznunkra válik. Nem elég az értékesítővel tárgyalni. Az ára ezeknek a képzéseknek nagyon magas és ezért érdemes azt jól megválasztani.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5766 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x