Dolgozz mellműtétért és zsírleszívásért cserébe! Abszurd?...
Címlap / Karrier / Dolgozz mellműtétért és zsírleszívásért cserébe! Abszurd?

Dolgozz mellműtétért és zsírleszívásért cserébe! Abszurd?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A fiatal nővér a szokványos steril öltözék helyett pólót viselt, ami jól kiemelte formás kebleit és hasát - a ruhadarab a prágai klinika ajándéka, ahol dolgozik. 

Petra Kalivodova hét nővértársával együtt három évvel ezelőtt lépett be az alkalmazotthiánnyal küzdő klinikához – egy általa szabadon megválasztható plasztikai műtétért cserébe. „Az ajánlat mindenképpen érdekesnek hangzott” – meséli a 31 éves Kalivodova, nagy szakértelemmel rögzítve a tűt az injekciós tűbe, miközben egy fényképhez áll modellt az Iscare klinikán.

Bármely másik prágai klinikán is elhelyezkedhetett volna, mivel mindenütt munkaerőhiánnyal küzdenek. A Cseh Ápolónők Szövetségének adatai szerint a cseh egészségügyi rendszernek a meglévő 90 000 ápolónőn kívül további 6000-re lenne sürgősen szüksége. Kalivodova azonban a magánklinika mellett döntött, amely egy elegáns üveg irodaépületben működik, és hasonlóan elegáns ösztönzésekkel szolgál.

Jiri Schweitzer, az Iscare operációs igazgatója az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy az ápolónőknek, orvosoknak és titkárnőknek felajánlott plasztikai műtét ötletét tavaly találták ki. Az ajánlatot sosem reklámozták. A menedzserek az állásinterjú során említették meg a jelentkezőknek, és abban bíztak, hogy az alkalmazottak elterjesztik a hírt. És úgy is működik, mint egy álom.

Kalivodova, aki négy éve dolgozik a klinikán, megújította szerződését, és úgy döntött, átalakíttatja a testét. Már tetetett be mellimplantátumot, amelyért fizetett. „Ez egy jó megoldás volt a pénzügyi helyzetemre. Segített, mert a műtét sehol sem olcsó” – mondja Kalivodova.

A klinika 75 000 koronát (2850 eurót) kér egy mellimplantátumért, ami egy cseh nővér körülbelül háromhavi bérének felel meg, a zsírleszívás pedig akár 1880 euró is lehet, vagyis a duplája az átlagkeresetnek.

Az amerikai és nyugat-európai kliensek számára ez olcsónak számít, ezért gyakran utaznak repülővel a 200 kozmetikai műtétet végző cseh klinika valamelyikéhez. A hivatalosa adatok szerint 1997-ben még csak 61 klinika működött. Ezek az árak azonban rendkívül megerőltetők a helyi ápolónők számára, akik gyakran hagynak fel szakmájukkal, és helyezkednek el jobban fizető állásokban.

„A szakmának nincs túl nagy vonzereje, és rengeteg már, kevésbé megterhelő állás közül lehet választani” – mondja az ápolónőként kezdő egészségügy miniszter, Dana Juraskova. „Az irodai munka, ugyanennyi fizetésért, kevesebb munkával és felelősséggel – ez egyszerűen kényelmesebb”.

HarmoNet tipp: Szépészeti beavatkozások - egyre több a férfi páciens! >>

Sok cseh ápolónő helyezkedett el vonzó állásokban az utóbbi néhány évben az Európai Unió tagállamaiban. A cseh kórházaknak is kelet felé kellett fordulniuk pótlásért. Sok vietnami érkezett a Cseh Köztársaságba, de a nehéz nyelvi követelmények miatt nem sokuk helyezkedik el ápolónőként. Az alkalmazottak odacsábítása érdekében a kórházaknak és klinikáknak különféle ösztönzésekkel és bónuszokkal kell előállniuk. Az Iscare vezetői által felkínált lehetőség telibe talált, és a klinikának tucatjával kellett elutasítania a túljelentkezőket.

„Megemlítettem a munkatársaimnak és a barátaimnak, és óriási az érdeklődés az itteni állások iránt” – meséli Kalivodova. Az egyik prágai napilap cikket írt a lehetőségről, éstöbb tucat álláskereső, köztük két orvos is reagált” – mondja Schweitzer. „Most azonban már teljes a létszámunk” – tette hozzá az igazgató, hátradőlve a karosszékében, önbizalmat sugárzó arccal.

Schweitzer elmondta, hogy a klinikán dolgozó ápolónők a mellimplantátumot választották a leggyakrabban, ezt követi a zsírleszívás és a hasplasztika. Hozzátette, hogy a dolog a klinika számára is előnyös. „El tudom képzelni, hogy egy plasztikai sebészeti osztályon dolgozó, vonzó ápolónő jobb benyomást kelt a páciensekben. Az alkalmazottak szempontjából is jó a rendszer. Arról álmodtak egész életükben, hogy jobban nézzenek ki, mi pedig lehetővé tettük számukra, hogy valóra váljon, ami jó hatással lesz a munkájukra is. Sikert arattunk.”

HarmoNet tipp: 50 éves a világ legdögösebb szőkesége! Barbie baba is megöregszik? >>

A dolog egyetlen buktatója az, hogy ha egy alkalmazott a hároméves szerződésének lejárta előtt hagyja el a klinikát, meg kell fizetnie a műtét teljes költségét. A beavatkozás ára hathatós elrettentés a távozástól, és ott van az „elméleti” lehetőség arra, hogy egy újabb hároméves szerződés másik csábító műtétet hozhat.

„Nem tudom, mi lesz három év múlva, de ha újabb műtétet szeretnék, biztosan megkérném őket, hogy újítsák meg a szerződésemet” – mondja Kalivodova.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1838 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x