Béke és becsület - Gandhi tárgyalástechnikája
Címlap / Karrier / Béke és becsület - Gandhi tárgyalástechnikája

Béke és becsület - Gandhi tárgyalástechnikája

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Próbáltál már akár csak néhány fős kis csapaton, kollektíván, vagy éppen érdekazonosságban együttműködő vállalkozásokon belül békésen elérni egy célt? Ha igen, akkor biztosan tudod, hogy a hitrendszerek, az önzés, a "szemet szemért" elv pillanatok alatt át tudja venni az irányítást, s összecsap az addig nyugodan működő csapat. Elég, ha van a bandában pár politikai vagy vallási szélsőség, esetleg valaki hirtelen jó ötletnek tartja, hogyha szcientológiát tanul. 

"Ha a szemet szemért elvet követjük, hamarosan mind megvakulunk!"

A harmónia, a közös és hasznos cél elréséhez és megtartásához neked magadnak kell folytonos kapcsolatban lenned azzal az energiával (nevezzük ezt bárhogy, Istennek, Felsőbbrendű Tudatnak, Végtelen Intelligenciának, stb..) amiből a bölcsességet merítheted.

Azok a vezetők, akik kapcsolatban tudnak maradni - még a legvadabb, embert próbáló időszakban is - ezzel a végtelen kúttal, s meríteni tudnak belőle, képessé válhatnak arra, amire Ghandi is. Nem baj, ha nem százmillió ember követ, csak öt. S az sem garantált, hogy közben mindvégig pompásan érzed majd magad - sőt! A nehézségek bizony eleve kódoltak.

Ghandit szerették. Tiszelték, szerették, sőt egy idő után már Mahatmának (nagy lélek, nagy személyiség) szólították. Ha el tudod érni, hogy az embereid szeressenek, hogy tudásodat tiszteljék, s mindezt magad okán, akkor jó vezető lehetsz. Ha a tárgyalásokon úgy tudsz jelen lenni, hogy ez a szeretettel övezett tisztelet vesz körül, úgy még akkor is nyert ügyed van, ha akkor és ott az adott boltot, ügyet elbukod.

Amikor erről az erőről beszélek, nem ezotériáról van szó, vallásról, vagy hitről, hanem élő tapasztalásról. A belső béke és nyugalom által nyerhető bölcsességről. Azok a vezetők, akik ennek híján vannak,soha nem lesznek képesek a harmónia szellemében együttműködni. Ők lesznek a megvehető, megvesztegethető, stresszelt, önhibáján kívül szegény/gazdag emberek, akik mindig kifelé mutogatnak. Félnek vállalni életük, munkájuk, tetteik felelősségét, s kívülről várják a megoldást. Az örök pörlekedők, akik mindig a külvilágot hibáztatják önmaguk átvilágítása helyett szintén nem meríthetnek ebből a forrásból.

HarmoNet tipp: India - szentek és szégyentelenek olvasztótégelye >>

Ghandi úgy tárgyal, hogy békét teremt. Mindenki - még az angolok is! - pontosan érzi, igaza van, bár hivatalból nem adhatnak neki igazat, mégis elismerik, mert amit mond az egyetemes forrásból, az örök erkölcsiség és igazság kútjából való.

Ghandi ugyanakkor szakít a formákkal. Egy szál gyolcsban is komolyan veszik - ez főleg manapság, nehéz kihívást jelent. Az ő nívóján, tettei fényében már nem a ruha, az óra teszi az embert. Az ember teszi a ruhát! (Ne feledjük, "tudós" szemüvege, gyolcs ruhája, botja, a BÖLCS ezeréves archetipikus képét vetíti elénk. Az öltözék, bár nem konvencionális, mégis ősi, tradicionális és helyes!) Fontos azonban, hogy nem egyből "bohócnak öltözve" ment be a politikai életbe - korábban a tradicionális öltönyben, később turbánban, majd a jógik és bölcsek ruházatában látjuk - a személyiség érésével és elismertté válásával egyre változik a külsőségekben is.


Ghandi mindig azonos maradt önmagával. Egyszerű volt. Egyszerűségében volt veszélyes - ez a lemondás és a személyes kultúra szeretetének ereje - , és elképesztően hatékony. Egy olyan embert, akinek egy szál gyolcs a ruhája, nem lehet megvásárolni, nem lehet megfenyegetni, mert nem félti magát, javait és szeretteit.
Ghandi szövetségeket kovácsolt. Az ellentétek kovácsolása is valószínűleg ilyen jól ment volna neki, de ő azzal a "szelíd erőszakkal" érte el célját, hogy szövetségeket kovácsolt maga körül.
S végül, ne feledd - Ghandit megölték. Ahogy Jézust, s a nagy próféták közül még sokakat megöltek, mert a kor, melyben éltek, nem értette az univerzális üzenetet. Ez azt jelzi neked, hogy egyáltalán nem veszélytelen dolog ebben a szellemben élni - viszont míg élsz, a nyugalom, a boldogság, a hitelesség és a szeretetteljes harmónia ölel körül.

A tárgyalási modorodat mindig Te választod meg. Ki lesz ehhez a mestered? Ezen töprengj…

Utcamacska.blog.hu >>
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3352 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x