Miért van szükség a FAT (felnőttképzési) rendszerben megjelenő...
Címlap / Karrier / Miért van szükség a FAT (felnőttképzési) rendszerben megjelenő szakértő képzésekre?

Miért van szükség a FAT (felnőttképzési) rendszerben megjelenő szakértő képzésekre?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Az elmúlt, több, mint egy évtized jelentősen megváltoztatta a szakmákról, a pályánlétről alkotott felfogásunkat, nézetünket és elvárásainkat. Új és új szakmák jelennek meg a felsőoktatásban. Egyre "divatosabbak" a különböző formában adaptálható képzések, pszichológus, jogász, menedzser, PR, kommunikátor stb. diplomák, és egyre kevésbé a zárt pályát "előjelző" szakirányok mint pl. az orvos, gyógyszerész, pedagógus, mérnök stb. 

Közös azonban, hogy a diplomáig megszerzett ismeretek szinte éveken belül amortizálódnak. Szinten-tartó kötelező továbbképzések, kötelező és választható továbbképzésekkel tartható fenn a pályabetöltéshez szükséges ismeretanyag. Egyszóval életünk végéig tanulunk, vizsgázunk. Ez rendjén való. Az értelmiségi lét kötelez. Kötelez a nyitottságra, az új iránti igényre, a szakmai lét betöltésének igényességére. És mégis, mindazok akikre mindez az igényesség jellemző egyben jellemző egy jól kitapintható bizonytalanság, aggódás, szorongás is.

Munkahelyeket szerveznek át, munkahelyek szűnnek meg. Sokaknak a szeretett szakma gyakorlásának a lehetősége kerül(t) veszélyben. Sokan, emiatt, szinte krízisszituáció határán élik mindennapjaikat. Ez az egzisztenciális stresszt megelőző krónikus krízis veszélyérzet  egészséget károsító. Sokakat a korai burn-out (kiégés) szindrómába sodor, mások állandó ellenségességet szimatolnak, áskálódnak stb. Mi lehet ebből a rossz spirálból a kiút? Mi adhat biztonságot? Miben lehet reménykedni?

Az ANEA Humán Oktatási, Tanácsadó és Egészségügyi Szolgáltató ennek a bizonytalanságnak a csökkentésére kínál új megoldást a FAT által akkreditált speciális ismeretket adó szakértő képzéssel.
Ha létszámcsökkentés veszélye fenyegető, biztonságot ad, ha a diplomás olyan plusz ismerettel rendelkezik, mely a pályabetöltésben megkülönbözteti a „versenytársaktól”.
Ha a munkahely megszűnik (elbocsájtás, átszervezés, bezárás), biztonságot jelent, ha olyan, az alapdiplomához társuló speciális ismerete van, melyre akár önálló, akár csoportvállalkozást alapíthat.

Az ANEA Képzési Központ a FAT által akkreditált Üzleti, szervezet-és vezetéspszichológia programmal, és regisztrált Emberierőforrás fejlesztő: Munka – egészség – magánélet programmal 2 éves, esti képzés keretében szakértő képzéseket indít 2009. októberben.

Az Üzleti szervezet- és vezetéspszichológia programmal megszerezhető kompetenciák:

Karriergondozó-tanácsadó tehetségmenedzsment szakértő
Karrierépítő-coach szakértő
Szervezeti kultúra és magatartásfacilitátor szakértő
Konfliktuskezelő mediátor szakértő

Az Emberierőforrás fejlesztő: Munka – egészség – magánélet programmal megszerezhető kompetenciák:

Életmód és életvezetési tanácsadó, soulness szakértő
Stresszmenedzsment tanácsdó, stresszbarát magatartás szakértő
Családi tanácsadó
Kapcsolat, párkapcsolat tanácsadó
Gender és hatékonyságfejlesztő
Kommunikációfejlesztő.

A képzésről:
2 éves, 4 féléves, esti: 360 órás képzés. A záróvizsga és a diplomamunka megvédésével szerezhető meg a szakértő minősítés.
A képzés a FAT által akkreditált PL-3352.
Tandíj: 280.000Ft/fő/félév

Jelentkezés feltétele:
Főiskolai, egyetemi vagy OKJ felsőfokú végzettség, motivációs levél

Jelentkezés:
ANEA Oktatási, Tanácsadó és Egészségügyi szolgáltató
1124. Bp. Fodor u. 134.
Dr. C. Molnár Emma
A pszichológia tudomány kandidátusa, az ANEA képzési programok vezetője

Tel: 391-7556, 06-20-226-9191
Bővebb információ >> (Később: anea.hu)

X

(Fotók: anea)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2317 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x