Fiatalkori tudatosság a környezetvédelemben is
Címlap / Karrier / Fiatalkori tudatosság a környezetvédelemben is

Fiatalkori tudatosság a környezetvédelemben is

Forrás: Cafe PR
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

A Fáy András Alapítvány Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontjában (O.K. Központ) rendezték meg a Jövő+ Fesztivál idei eseményét, melynek során középiskolás diákok a környezet és a gazdaság kapcsolatát bemutató tréningeken, az érdeklődő vendégek pedig szakmai előadásokon vehettek részt.  

Az O.K. Központ a Földünk Világnapja alkalmából új, környezetgazdálkodási tréningmodullal és szakmai programokkal várta a látogatókat. Délelőtt a diákok vehettek részt tematikus tréningeken, amelyek során tájékozódhattak a megújuló energiaforrások szerepéről, a különböző fejlesztések, beruházások épített és természeti környezetre gyakorolt hatásairól, az ingatlanfejlesztés társadalmi szempontjairól, illetve a fenntartható fejlődés kérdéseiről. Délután Azurák Csaba moderálásával egy teaházi beszélgetésre és ennek részeként szakmai előadásokra került sor. Németh Lajos meteorológus az éghajlatváltozás környezetünkre kifejtett hatásairól, Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvivője az urbanizáció állatvilágra gyakorolt kedvezőtlen következményeiről, Horváthné Pintér Judit, a ZÉOSZ elnöke a zöldtetők szerepéről, Krajcsó Nelli, a Slow Budapest mozgalom alapítója pedig a lassúbb tempójú, kiegyensúlyozottabb életmód előnyeiről számolt be.


Bár ez a nap rendhagyónak számít az O.K. Központ életében, a mindennapok is legalább ilyen zsúfoltak. Az előző tanévben több mint 5 500 középiskolás vett részt az O.K. Központ ingyenes képzési moduljain. Az intézmény a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tudatosság elősegítésére saját fejlesztésű tréningeket fejleszt a „szórakoztatva tanulás” jegyében. Idén több új tematikus programmal várják a diákokat, köztük a Földünk Vil.ágnapján is bemutatott „Környezetgazdálkodás” modullal, amelynek során a fiatalok tisztázhatják a környezettel és környezetgazdálkodással kapcsolatos alapvető fogalmakat, tájékozódhatnak a fenntartható fejlődés kérdéseiről, a megújuló erőforrások szerepéről, illetve az épített és természetes környezet viszonyáról is.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1890 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x