Hollywoodi sztori az önbizalom elnyeréséről
Címlap / Karrier / Hollywoodi sztori az önbizalom elnyeréséről

Hollywoodi sztori az önbizalom elnyeréséről

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-03

Most elmesélem Önöknek, hogy mi a sikeres hollywoodi filmek forgatókönyve és az önbizalom elnyerése közötti párhuzam. Miközben mesélem a történetet, lépésről-lépésre kövessenek a kedvenc filmjükben! Gondoljon mindenki a kedvenc amerikai filmjére! Megvan? Most elmesélem Önöknek, hogy mi a sikeres hollywoodi filmek forgatókönyve és az önbizalom elnyerése közötti párhuzam. Miközben mesélem a történetet, lépésről-lépésre kövessenek a kedvenc filmjükben! A sztori úgy kezdődik, hogy bemutatnak egy szimpatikus, legtöbbször kedves, szeretnivaló főhőst. Ez a szereplő bajba kerül, egy érzelmi, erkölcsi problémában találjuk. Ezt követően kiderül, hogy mik a problémái, milyen ellentétei, konfliktusai vannak más szereplőkkel. Ezután láthatjuk azt is, hogy ezeknek a problémáknak milyen jellembeli okai vannak. 

Gondoljon mindenki a kedvenc amerikai filmjére!
Megvan?

Most elmesélem Önöknek, hogy mi a sikeres hollywoodi filmek forgatókönyve és az önbizalom elnyerése közötti párhuzam. Miközben mesélem a történetet, lépésről-lépésre kövessenek a kedvenc filmjükben!

A sztori úgy kezdődik, hogy bemutatnak egy szimpatikus, legtöbbször kedves, szeretnivaló főhőst. Ez a szereplő bajba kerül, egy érzelmi, erkölcsi problémában találjuk. Ezt követően kiderül, hogy mik a problémái, milyen ellentétei, konfliktusai vannak más szereplőkkel. Ezután láthatjuk azt is, hogy ezeknek a problémáknak milyen jellembeli okai vannak. Aztán természetesen az is kiderül, hogy ezek mögött mindig húzódik valamilyen erkölcsi hiányosság. Valakit átvágott, megcsalt, becsapott, kihasznált, tönkre tett. Majd kiderül, hogy őt elítélik, rossz szemmel néznek rá, kiközösítik, nem szeretik. Sőt, saját magát sem szereti, és cseppet sem bízik magában. És emiatt szenved!

És itt lezárul a film első fázisa, és következik a második fázis, azaz a harc. Harcol a többi szereplővel, a helyzettel, a rossz érzésekkel, de leginkább saját magával. Ennek a harcnak a legfőbb jellemzője, hogy ki kell találnia, hogyan hozhatná helyre a hibát, hogyan tudná megjavítani az életét. Természetesen az elején ez nem megy.

Miért?

Mert nincs egy világos elképzelése arról, hogy mit kellene elérnie, milyen helyzetet kellene teremtenie ahhoz, hogy kimásszon a csávából.

Ekkor egy jó tündér, egy bölcs ember vagy jó barát, esetleg jószívű ismeretlen segítséget nyújt neki. Még pedig úgy, hogy egy más szempontból mutatja be a helyzetet.

Ekkor hősünk rájön, mit is kell tennie, és kovácsol egy tervet.

Ettől bátrabbá válik, remény támad a szívében és cselekedni kezd. Szembenéz a félelmeivel, a szégyennel és cselekszik.

Ahogy kisebb sikereket ér el a terve megvalósítása során, önbizalomra tesz szert. Mert önbizalom vagy van, vagy nincs. Tehát, hangsúlyozom, ahogy sikereket ér el, önbizalma támad. Persze, hogy a film érdekes legyen és változatos, e felívelő szakaszban is támadnak nem várt nehézségei, már-már újra elveszíti önbizalmát, de ekkor újra megacélosítja akaratát, továbbmegy, esetleg módosít a tervein, de végül eléri az áhított elismerést, boldogságot és önbizalmat.

Ugye, így történt az Ön kedvenc filmjében is?

Nagy valószínűséggel így történt, mert ez az önbizalom-teremtés útja.

A másik forgatókönyv az lenne, hogy ha a főhős nem találná ki, mit kell elérnie, nem lenne terve vagy ennek megvalósítása közben fennakadna egy nehézségen. Ám ez nem az önbizalom-teremtéséről, hanem éppen elveszítéséről szólna.

Ugyanez történik az életben. Hisz alapvetően mindannyian szimpatikus, kedves, jóravaló emberek vagyunk. Megvannak a magunk konfliktusai, sikertelenségei és erkölcsi nehézségei. Folyamatosan harcolunk és szenvedünk, kétségek gyötörnek bennünket. Próbálkozunk, hol sikeresen, hol sikertelenül. Ezek miatt önbizalomhiánnyal küzdünk. És a film mintájára ki kell találnunk, hogy mi a szívünkhöz legközelebb álló helyzet, cél életünk különböző területein. Kell kovácsolnunk mi is egy tervet, hogy az aktuális, nem kívánt helyzetünkből hogyan jutunk el a boldogságot adó, vágyott szituációba. Kell, teremtsünk magunkban annyi erőt, hogy végigmenjünk ezen az úton a külső és belső nehézségek ellenére.

Ehhez szükségünk van valakire, aki más szemléletet nyújt számunkra, erőt ad és erkölcsileg támogat, érzelmileg semlegesen mutat irányt. Erre a szerepre többnyire nem megfelelőek a közeli barátok, családtagok, hiszen ők sem látják objektíven a szituációt, illetve saját szemüvegükön keresztül, elfogultan, saját negatív érzéseikre támaszkodva próbálnak tanácsot adni.

Ekkor jön a professzionális segítség, az Önbizalomedző.

Azért edző, mert segít meghatározni az elérendő célt, objektívebben látni a helyzetet és annak teremtő okait, lépésről-lépésre kialakítani egy működőképes tervet. Támogat, amikor nem várt problémák tűnnek fel a semmiből, és motivál, amikor a kezdeti lendület alábbhagy, és úgy érzi, nincs tovább.

Az Önbizalomedző nem tesz Ön helyett meg semmit, nem jár közben és nem dönt Ön helyett. Nem sajnálja, nem pátyolgatja és nem érez együtt Önnel, hanem nyugodt magabiztosságával és derűjével készteti Önt a megtervezett lépések megtételére.

Én Önbizalomedző vagyok. Büszkén mondhatom, hogy én vagyok a világon az első. Azért van erre lehetőségem, mert én alkottam meg ezt a szakmai pozíciót.

Honnan vettem a bátorságot, hogy kitaláljak egy ilyen hangzatos, sokat ígérő titulust?

Volt hozzá önbizalmam.

Csaknem 20 év tanácsadói tapasztalat áll a hátam mögött, több mint 100 cégben dolgoztam szervezetfejlesztési tanácsadóként és több mint 5.000 embernek tartottam eddig ezzel kapcsolatos tréningeket, workshopokat, előadásokat.

Mivel a szervezetek személyekből állnak, így a munkám során rengeteg ember, vezető önbizalmával és önbecsülésével kellett foglalkoznom.

Hiszek abban, hogy minden ember megteremtheti saját önbizalmát. Hiszek abban, hogy szinte bármely ember önbizalma visszaadható, és életminősége ezáltal javítható. Célom az, hogy az egyes emberek önbizalmának helyreállításával egy élhetőbb környezetet alakítsak ki.

Mottóm, van remény – az önbizalom újrateremthető.

Bátorítom Önöket, hogy keressenek meg engem, dolgozzunk együtt önbizalmuk újjáteremtésén.


kép forrása

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1217 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x