Stresszkezelés 3 lépésben
Címlap / Karrier / Stresszkezelés 3 lépésben

Stresszkezelés 3 lépésben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Manapság a stressz mindenki életében jelen van. Ez pedig nem más, mint a szervezetünk válasza bizonyos ingerekre. Ez az inger lehet egy fontos vizsga az egyetemen, egy állásinterjú, egy új projekt, de egyre többször a magánéletünkben is előfordulhatnak stresszes helyzetek.  

Ezeknek mindenki ismeri a negatív hatásait. Csak hogy néhányat említsek, ilyen a fáradékonyság, ingerlékenység, álmatlanság. De ezeknél súlyosabb következményei is vannak az állandó stressznek, ezért mindenképpen kezelnünk kell ezeket a nehéz helyzeteket.

Szerencsére van rá megoldás! Most csupán három olyan dolgot említek, amik segítségével szinte azonnal érezni lehet majd a változást.

1. Testmozgás

A stressz levezetésének egyik leghatékonyabb módja a testmozgás! Ideje kipróbálni több sportot is, hogy rájöjj, mi az, amiben tényleg örömödet leled, és ki tudsz kapcsolni. A jóga a legjobb stresszkezelő sportok közé tartozik. De ha úgy érzed valami dimanikusabbra vágysz, próbáld ki az aerobicot vagy a zumbát. Bármit, amihez kedvet érzel. És hidd el, már az első alkalom után érezhetően jobb kedved lesz, és este biztosan jobban is fogsz aludni.



Az is nagyon fontos, ha valaki irodai ülőmunkát végez, hogy nap során is többször álljunk fel vagy akár ülve mozgassuk át kicsit a vállunkat és a nyakunkat, ezáltal napközben is nyugodtabbá, felszabadultabbá válhatunk.

2. Gyógyteák

Nagyon hatékony megoldást nyújthatnak stressz ellen a gyógynövények, gyógyteák is. Az ismert kamilla és citromfű mellett, az egyre népszerűbb levendula és a macskagyökér is mind nyugtató hatásúak.

3. Vitaminok

Gyakran akár egyetlen ásványi anyag hiánya az oka lehet annak, hogy ingerlékenyebbek, feszültek vagyunk. A stressz csökkenti a magnéziumszintünket, ezt pedig pótolnunk kell, hiszen a magnézium nemcsak az izmok és az idegrendszerünk működéséhez, a fogak és csontok felépítéséhez is nélkülözhetetlen.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6904 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x