Karrier vagy család?
Címlap / Karrier / Karrier vagy család?

Karrier vagy család?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-24

Manapság nagyon divatos téma a work/life balance, avagy a munka/élet egyensúlya. Úgy tűnhet, mintha a munka nem is az életünkhöz tartozna. De az életünk több részből áll, dolgozunk, családi életet élünk, gyereket nevelünk, kikapcsolódunk. Ez mind-mind az életünk. A különböző részekből áll össze az Egész. Talán jobb is, ha nem csak egyensúlyt keresünk a munka és a család között, hanem harmóniába tudunk élni mindkét helyen.  

Akkor vagyunk boldogak, ha a részek harmonikusan olvadnak egy nagy egészbe.

A karrier szónak manapság rossz a PR-ja, Ha azt mondjuk karrier, szemünk előtt megjelenik a törtető, másokkal nem törődő, családját elhanyagoló önző nő. Pedig a karrier nem más, mint hogy olyan munkát végzünk, amit szeretünk, amiben fejlődünk, amiben megvalósíthatjuk önmagunkat, nem utolsósorban kapcsolatokat építünk. Azt kell elérnünk, hogy karrierünkben és családunkban is elégedettek, boldogak lehessünk.

Ha munkahelyünkön rosszul érezzük magunkat, az kihat a családi életünkre is, és fordítva.

A karrier és a család nem két egymást kizáró része életünknek, hanem egymást kiegészítő fontos összetevője.

Nőként az a legnehezebb az, hogy mindenhol tökéletesen akarunk teljesíteni. Arról már cikkek tömege jelent meg, hogy nem kell tökéletes anyának lenni, elég, ha „elég jó” anya vagy. Munkavállalóként, feleségként sem kell tökéletesnek lenned!! Nem kell túlteljesíteni, és akkor sokkal jobb eredményt érhetsz el mindkét fronton.


Sok női vezetőnek tartottam időgazdálkodás-tréninget, és arra kellett rájönnöm, hogy nálunk nem a „mit, mikor”, hanem a „mit nem” a legfontosabb kérdés adott időpillanatban. Mi az, amit nem nekem, nem most kell megoldanom.

Keresd meg, mi az igazán fontos számodra, és bízz a másik emberben!

Lehet, hogy nem kell mindennap háromfogásos vacsorát csinálni, lehet néha hideg vacsora is. Lehet, hogy vannak olyan feladatok, amiket nyugodtan rábízhatsz másra.
Lehet, hogy nem olyan lesz, mintha te csinálnád, de hidd el, hogy az is jó lesz, amit nem te csinálsz. A munkahelyeden is vannak olyan feladataid, amiket rábízhatsz a kollegádra.

Nem az idő mennyisége a legfontosabb, amit a családunkkal, gyerekünkkel töltünk, sokkal fontosabb az idő minősége, amikor velük vagyunk, tényleg teljes figyelmünkkel legyünk velük!
 
Hagyjunk időt magunknak, magunkra!

Ha nyúzott, fáradt anya, feleség vagyunk, nem tudunk igazán örömet okozni. A családunknak az a legjobb, ha egy boldog, elégedett, kiegyensúlyozott anya, feleség van velük, nem pedig egy mártír, aki mindent megcsinál, takarít, főz, és nincs ideje, kedve beszélgetni, játszani.

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Lehet, hogy nem tudsz elmenni hetente háromszor tornázni, de sétálhatsz a munkahely és az óvoda között. Ebédidőben akár beszélgethetünk is, élvezhetjük a társasági életet. Vagy elmehetünk egy rövid bevásárlásra, kirakat nézegetésre. Nincs lehetőséged egy wellness hétvégére, de vasárnap elvonulhatsz a fürdőszobába, és habfürdővel, arcpakolással kényeztethetjük magunkat. Nincs már idő bulizni, de egy kávé a barátnőddel nagyon is belefér az idődbe.


Legyél jelen!

Sokszor megpróbálunk egyszerre 5 dolgot megoldani. Ennek csak az lehet az eredménye, hogy miközben a munkánkat végezzük, félig otthon vagyunk, miközben a gyerekkel játszunk, a munkahelyi problémákra gondolunk. Koncentráljunk arra, ahol éppen vagyunk, a gyerekre, vagy a férjeddel való beszélgetésre, vagy éppen a saját feltöltődésedre.

 
 
Néha kapcsold ki a telefonod. Hidd el, a világ megvár. Azt a fél órát, amit beszélgetéssel, játékkal töltesz, ne zavarja meg a külső hívás.

Tudom, nehéz megtalálni az egyensúlyt, a harmóniát életünk különböző részei között, és megtalálni azt a munkát, ami megengedi és támogatja, hogy teljes életet éljünk. Ebben a sorozatban ehhez is találhatsz hasznos tudnivalókat a későbbiekben például a karrier-tervezésről, a jó önéletrajzról és a sikeres interjú válaszokról.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2916 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x