Adni jó! Kapni?
Címlap / Kint és Bent / Adni jó! Kapni?

Adni jó! Kapni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Van egy mostanra bizonysággá érő tapasztalatom. Nagyon szeretném, ha megcáfolná végre valaki, de sajnos eddig senkinek sem sikerült. Ez a tapasztalat nem már - és szörnyű belegondolni is - nem készülünk a szülinapokra. Tudjuk, hogy lesz, tudjuk, hogy jön, de nem igazán mozdulunk rá. Tisztelet a kivételnek, aki igenis készül, már hónapokkal, hetekkel korábban nézelődik, foglal, vásárol. 

Ám a nagy tömegek nem. Ahogy azt a marketingesek mondják: ha szülinapról van szó, a többség impulzus vásárló

Azaz azt vesszük meg ami először az utunkba akad. Legyen az - szakmámnál maradva- játszóház, bohóc, bűvész.
És itt van egy másik olyan probléma, amit nem tudom, hogy hogyan lehetne feloldani. Ez pedig az impulzus vásárló legrosszabb tulajdonsága: nem azt nézi, hogy mit kap, hanem CSAK AZ ÁR számít. Mert elkésett és arra már nincs ideje, hogy mérlegeljen, összehasonlítson, utánanézzen. Gyorsan kell dönteni, így aztán ÁR ALAPJÁN dönt.


 

Kell neki nagyon, hisz vannak elvárások aminek meg kell felelni, de arra már nem jut idő, hogy beleássa magát a témába.
A 5.000Ft-os is jó lesz most, nem kell a 20.000Ft-os, mert az drága. Ja hogy a 20.000Ft-osnak sokkal nagyobb tapasztalata van? Több a referenciája? És nála még pénz visszafizetési garancia is van? Nem számít, az 5.000Ft-os kiugrott pék, bohóc jelmezben is jó lesz, a lényeg, hogy lesz bohóc a szülinapon. Ja hogy nem tud mit kezdeni a félős gyerekekkel? Ja hogy semmiféle képesítése nincs? Hamisan énekel? Csak néhány lufifigurát tud hajtogatni, azt is csak nagyon lassan? Nem baj, akkor is...

Sokszor futottam bele már ilyen helyzetekbe és itt mindig eszembe jut egy amerikai pizzás doboz felirata: "már régen elillant a spórolás öröme, amikor még mindig bosszankodsz a rossz pizza következményei miatt.." --- khm. ugye érted!

Bizony, aki olcsón vásárol az vásárol drágán. Mert aki az olcsót keresi az ÁRAT vásárol. Akit csak az ár érdekel az nem jó bohócot akar venni, az nem jó arcfestőt akar venni, nem jó bűvészt akar venni, Ö nem örömet akar szerezni csak le akarja tudni a dolgot! "Kevés" pénzért.

És ami a legrosszabb: miközben csak a saját, önző szempontjaid fontosak és eszerint válogatsz, közben összetörsz álmokat a gyermekedben, csalódást okozol neki, lerombolod az illúzióit. Megéri?

Pedig a jó döntésed elképesztő hatásokat válthatsz ki. Amikor a gyermeked azt mondja csillogó szemekkel: anyu, ez volt életem legjobb szülinapja! - az hidd el, minden pénzt megér!


  
 
Amikor azt érzi, amit egy nagyon kedves ismerősöm írt a facebookon:

"Ismered az érzést, mikor évek óta álmodozol valamiről? Ismered mikor van egy álmod, de oly messzinek tűnik, hogy néha már gondolatban elengeded? Mikor később, évekkel később, ők maguk is hálásak lettek érte, hogy akkor mégis csak nyomkodtad a fényképeződ gombját, és ma is féltve őrzöd a képeket. Igaz nem jó minőségűek, bénácskák is, de a lelkesedés annál nagyobb volt minden esetlen kattintásnál. És azt mikor jönnek a szeretteid, és kezedbe adják a megvalósítás lehetőségét? Mikor csak állsz, fel sem fogod igazán, nyeled a könnyeid, mert valójában az örömtől szóhoz sem jutsz, de közben fájdalmas, hogy lehet nem tudod viszonozni?"

Hát nem ezért az érzésért jó adni?
Nem ez a lényege az ajándékozásnak?

Üdv, Galagonya bohóc
www.galagonyabohoc.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1581 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x