Joanne Fluke: Pikáns meglepetés és gyilkosság - Receptek...
Címlap / Kultúra / Joanne Fluke: Pikáns meglepetés és gyilkosság - Receptek süteményekhez és gyilkosságokhoz

>

Joanne Fluke: Pikáns meglepetés és gyilkosság - Receptek süteményekhez és gyilkosságokhoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Lake Edenben a hangulat tetőfokára hág, hiszen Hannah egyik udvarlója, Norman elkezdi felépíteni álmaik házát, amelyet együtt terveztek - pusztán egy versenyre benevezve -, ám ez a gesztus Hannah anyjának egy lánykéréssel felér. Közben Mike - a vetélytárs - engedékennyé válik, s amikor kiderül, hogy a Norman által megvásárolt romos ház egy hullát rejt, nemhogy eltiltja a szingli cukrásznőt a nyomozástól, hanem egyenesen megengedi neki. Így aztán mindenki azért drukkol, hogy Hannah nyomozása sikeresebb legyen, és előbb hozzon eredményt, mint a rendoőröké. 

A nyomozási versenyfutás pedig a legnagyobb amerikai ünnep, a július negyediki Függetlenség Napja rendezvényei és díszletei között zajlik. Nemzeti színű sütemények, fúvószenekar, felvonulási kocsik, tűzijáték – és a kacér Rhonda Scharf rejtélyes halála egy romos ház pincéjében… Milyen süti is az a Pikáns meglepetés?

Pikáns meglepetés névvel egy eredetileg Lemon Meringue Pie (szó szerint: Citromos és tojáshabos pite) nevű amerikai származású süteményt láttunk el, amely három rétegből áll: egy tésztaalapból, egy citromos krémből, és egy tojáshabból készülő „tetőből”. Mivel a pie-okat, illetve pitéket valamilyen szilárd réteggel - általában tésztával - zárják le, itt a megsült tojáshab veszi át ezt a szerepet.

A sütemény eredetét egészen a középkorba vezetik vissza, de mai alakját a későbbi fejlesztéseknek köszönheti: a sült tojáshab receptjét a 17. században vitték tökélyre, míg a klasszikus citromkrémet az egyébként puritán szokásaikról híres kvékerek találták fel a 18. században. Az angolszász országokban igen közkedvelt sütemény elkészítése nem nehéz, ezért érdemes kipróbálni minden sütis kedvű olvasónak.

Kiadta: Illia Kiadó >>

Most a receptversenyben is megnyerheted! >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2822 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x