A szívünkben is Dobogó-kő
Címlap / Kultúra / A szívünkben is Dobogó-kő

>

A szívünkben is Dobogó-kő

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Ősszel, a betakarítás, a szüret és a falevelek elhullásának időszakában sokak érzik magukat szomorúnak a nyár elmúlta és a tél közeledte miatt. A nyári éltető energiák az örömhöz kapcsolhatók, nem véletlen, hogy a természetben mind a hét csakra színével találkozhatunk ebben az időszakban. Az őszi tájat gyönyörű színek uralják, mint a narancs, a vörös és sárga különböző árnyalatai. Hol a legszebb mindez? 

Egy kirándulással eltöltött nap energiabomba lehet szervezetünk számára. Amíg tehetjük, szívjuk magunkba a természetben megjelenő sokféle szín energiáját, sétáljunk az erdőben, gyűjtsünk leveleket.  Vegyük észre az ősz szépségét is. Ez az összegyűjtés időszaka. Ahogyan a természetben aratnak, begyűjtik a takarmányt, úgy kell az embernek a nyári feltöltő emlékeket is elraktároznia magában. Nyugodjunk meg egy kicsit és tartsunk számvetést, gondolkodjunk el merre tartunk…


Járt már a Pilisben? Sok magyar ember nemleges választ ad erre a kérdésre, pedig a világ számtalan távoli helyét felkereste már pl.: az Egyiptomi piramisokat vagy Görögország nevezetességeit és egyéb kedvelt turistahelyeket. A Dalai Láma meglátogatta ezt a csodálatos hegységet, ez sem véletlen. Miért van az, hogy sokan a világ másik végéről eljönnek és felkeresik ezt a helyet, míg sok magyar ember tudomást sem vesz róla? 

Most következzen egy kis ismertető arról, hogy miért olyan fontos minden ember számára, hogy legalább egyszer felkeresse a Pilisi hegyeket. (Budapesttől mindössze 25 km)

A Kárpát-Medence közepén, Magyarország szívében a Pilis hegység belső, védett részén helyezkedik el Dobogókő, ahol a Föld szívcsakrája működik. Ez az energiaközpont nem statikus jellegű építmény, hanem csomópont - erővonalrendszer. A szívcsakrához a feltétel nélküli szeretet energiái kapcsolhatók, a megbocsátás, a részvétnyilvánítás és az odaadás.

A település elnevezéséről: Dobogókőről is a szív dobogására asszociálunk. Továbbá érdekes Dobogókőn a Szer-kő elnevezés is, ami a szerelem, szeretet szavak előtagja.  Repülőgépről nézve a hegységet Dobogókő körül egy szív alakot rajzolnak ki a hegyek. 

HarmoNet tipp: Európa széle - avagy meddig ér az öreg kontinens? >>

A Pilis erődítményrendszere egyes feltevések szerint Királyi központként működött a Középkorban. Ezt a gondolatmenetet nehéz elfogadni intuíció nélkül, mivel a racionálisan gondolkodó ember várfalakat keres bizonyítékként. A természeti képződményeket (Vadálló kövek, Holdvilágárok, Dobogókői Zsiványsziklák, Fehér Szirtek, Prédikálószék, Attila sisakos feje, és az Árpád trónja tornyok) csupán turisztikai látványosságnak tekintik. Pap Gábor elmélete szerint, ha egy összetett táji természeti adottságrendszerben spontánul képződnek olyan feltételek, amelyek védelmi célokra alkalmasság tesznek egy területet, akkor azt várnak nevezhetjük. 

Őseink valószínűleg kiváló érzékkel rendelkeztek az energetikai térrendezés (térkihasználás) területén és a legideálisabb, legbiztonságosabb helyre tették királyi székhelyüket.

Feng shui szempontból a Pilis kapuja: Pilisszántó is tökéletes tájformátumban fekszik, patkó alakban ölelik körül a hegyek. Az északi oldalon a Pilis hegy nyújt védelmet, bal oldalon a Hosszú hegy, jobb oldalon kisebb dombok és dél felől ( Budapest felé) nyitott a terület. 


Érdemes megfigyelni a Pilis szó jelentését. Szláv eredetű szó, kopasz a jelentése. A magyar zászló és a csakrák összefüggéseit figyelembe véve ugyanazt a hármasságot figyelhetjük meg a Pilisben. Amikor Budapest felől Pilisszántó felé közelítjük meg a hegységet a Pilis hegy Földanyaként tárt karokkal vár ránk (gyökércsakra). Dobogókőn a szívcsakra hatását érezhetjük, majd ha továbbmegyünk a Pilis hegy csúcsa „a kopasz fejtető” szimbolizálhatja a koronacsakrát. A Földanya befogadó az egész világra, de főként Nyugat felől várja az embereket, akiknek nagyobb szükségük van rá, mint a Keleti népeknek. A tájformációban megfigyelhetjük, hogy Nyugat felé ( ahol lemegy a Nap, a Fény) nyitottabb a Földanya karja. 


Azt gondolom, hogy a valódi értékeket nem tudták elpusztítani, mert azok az „örök bölcsesség útjain tovább élnek”. Bízom benne, hogy a szellemi ébredés megindul hazánkban (és a világban) és visszatalál gyökereihez a magyar nép. Ez a folyamat már biztosan elindult, s ezért kutatják egyre többen a Pilis titkait. Pilisszántón 2000. szeptember 20-án találtak egy kb. 80 kilós 84-47 cm nagyságú faragott homokkövet a régi temetőben. A Szántói Keresztes Kő szokatlan formájú és szimbolikájú. Egyes feltételezések szerint a Szent Kereszt kolostor egyik lehetséges helyén találták.

2000. december 20-án felállították a Pilis lábánál a Pilis Keresztjét. Ez a kereszt is szimbolizálja a Pilis szakrális szerepét. 2002-ben elindult egy rendezvénysorozat a Szántói Szikla Színházban „Pilist tisztelni jöjjetek” címmel. Hiszem, hogy ezek a történések idevonzzák a magyarságot és segítik küldetésének teljesítésében.

A témáról bővebben, illetve a kapcsolódó Magyar Térrendezés Tanfolyam indulásáról részletes információ olvasható a www.magyarterrendezes.hu weboldalon. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6105 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x