HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20
Címlap / Kultúra / Sztambul régen és ma

Sztambul régen és ma

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20

Isztambul. A Boszporusz, a török hódoltság és a hátizsákos turisták paradicsoma. Dolly hangja csendül fel a régi Hungária számból: Nálad randevúzunk egyszer talán már Mitől mágikus? A fekvése már önmagában is csoda.... 

 

Rendezvénynaptár
Isztambul. A Boszporusz, a török hódoltság és a hátizsákos turisták paradicsoma. Dolly hangja csendül fel a régi Hungária számból: Nálad randevúzunk egyszer talán már Mitől mágikus? A fekvése már önmagában is csoda. Az ősi Konstantinápoly, vagy a még ősibb városok nem véletlenül települtek Európa és Ázsia határára. Kereskedelmi központ, kikötő és karavánok útja vezetett és vezet itt keresztül. Az itt élő nép erősen keveredett. Kereskedők, ősi dinasztiák, kézművesek, gyárosok laknak itt. Integráló képességük határtalan. Mindent és mindenkit képesek elfogadni, és beolvasztani a város varázslatába.

Önmaguk tudnak maradni, őrzik kultúrájukat, mégis haladnak. Musztafa Kemál Atatürk képe mindenhol ki van függesztve. A kemény kezű vezető alakja, mint egy nemzetreformáló mágusé, meghatározza a mai török ember világképét, gondolkodását. Ő a "Törökök atyja". Mindenhol kapható és megtalálható még a tradicionális üvegdísz, kék alapon fehér-fekete "szem" Allah szeme, mely azt jelöli az átutazónak és a helyi lakosnak is, hogy Allah mindenhol jelen van, nem csak Törökországban. Bárhová megy hódítani, vagy kereskedni, Isten szeme mindenhová elkíséri és a szent Korán törvényeit be kell taratani.

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[6434]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x