H1N1 influenza - Betegség vagy védőoltás? Mi legyen?
Címlap / Kultúra / H1N1 influenza - Betegség vagy védőoltás? Mi legyen?

>

H1N1 influenza - Betegség vagy védőoltás? Mi legyen?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Az egész Európát megosztó viták közben - az A(H1N1)-vírus kiváltotta világjárvány halad a maga útján. Teljesen új vírus okozza a világjárványt, így általános a védettség hiánya. Az új vírus jóval gyorsabban terjed és agresszívebb, mint a megszokott szezonális influenzavírusok. Az eredmény: gyorsabban kialakuló és komolyabb szervi megbetegedések, jóval több szövődmény és haláleset, elsősorban a fiatalabbak között.  

A SpringMed Kiadó gondozásában 2009. december 11-én megjelent
Dr. Réthy Lajos Attila – Dr. Mészner Zsófia:
A(H1N1) influenza - Betegség vagy védőoltás?

WHO-statisztikák szerint minden ezredik megbetegedett ember potenciálisan halálos áldozata lehet a pandémiának Tény, hogy az A(H1N1)-világjárványban 2009 nyara óta a világon eddig meghalt közel tízezer beteg nagy része nem volt beoltva az A(H1N1)-vírusfertőzés ellen, vagy ha kaptak esetleg védőoltást, akkor is már későn. Magyarország mind az oltóanyag-ellátottságot, mind az oltóanyag minőségét tekintve kedvező helyzetben van, miközben az utóbbi hetekben drámaian megnőtt az igazoltan A(H1N1)-fertőzésben meghaltak aránya Európában is.

Kik a legveszélyeztetettebbek? Kiknek ajánlott a védőoltás? Mik a jelenleg hozzáférhető oltóanyag jellemzői? Van-e a védőoltásnak ellenjavallata? A védőoltással kapcsolatos ellentmondó információk halmazában igyekszik tényszerű és naprakész információkkal eligazítást nyújtani, kételyeket oszlatni a szerzőpáros, akik a védőoltási kérdések és az immunológia közismert szakértői.

A kiadvány végén szereplő melléklet tartalmazza az oltópontok és a klinikai védőoltási tanácsadók elérhetőségeit.

A tartalomból:
  • Világjárványok (pandémiák) és szezonális járványok
  • Kik a veszélyeztetett, fokozott kockázatnak kitett csoportok?
  • Az influenza szövődményei és a megelőzés esélyei
  • Influenza elleni oltóanyagok
  • A magyar oltóanyag alkotóelemei
  • A védekezés egyéb lehetőségei az influenza ellen
  • Az influenza elleni oltások ellenjavallatai
  • Influenzaoltási szótár
  • Oltópontok Magyarországon
  • Klinikai védőoltási tanácsadók

Elolvastuk >>

A szerzőkről:

Dr. Réthy Lajos Attila
Gyermekgyógyász, allergológus-immunológus, humángenetikus főorvos. 

A megszüntetett Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben folytatott főorvosi, tudományos szaktanácsadói tevékenységét 2007 óta az Országos Gyermekegészségügyi Intézetben (OGYEI) folytatja. PhD fokozatot 2001-ben szerzett a Pécsi Tudományegyetemen, immunmoduláció, immungenetika témakörében.

Vendégtanárként évek óta az immunológia és a genetika vezető előadója a Bécsi Egyetem Élettudományi Karán. Az Európai Allergológiai és Klinikai Immunológiai Akadémia (EAACI) Gyermekszekció Oktatási és Gyakorlati Képzési Bizottságában Magyarország hivatalos képviselője. Több hazai és nemzetközi tudományos társaság aktív tagja. Számos hazai és nemzetközi tudományos folyóiratban publikál és szerkesztőbizottsági tag. Kiemelt témái: immunizálás, immunmoduláció, allergiamegelőzés, a genetikai szabályozás kérdései. Dr. Mészner Zsófia

A Semmelweis Egyetem Általános Orvoskarán végzett Budapesten, 1975-ben. Közel 30 évig dolgozott a Szent László Kórházban, ahonnan 2003-ban, orvosigazgató-helyettesként jött el és lett – pályázat útján – az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója. Tagja az Infektológiai Szakmai Kollégium mellett számos, a gyermek-infektológiát és a vakcinológiát érintő nemzetközi tudományos testületnek, társaságnak. Végzettségét tekintve tudományos fokozattal is rendelkező, csecsemő- és gyermekgyógyász, továbbá infektológus szakorvos. Fő érdeklődési területe az infektológiai oktatás mind graduális, mind posztgraduális szinten, továbbá a védőoltásokkal kapcsolatos tudományos és gyakorlati kérdések. Több mint három évtizede foglalkozik védőoltási szaktanácsadással is (minden keddi napon a Szent László Kórházban rendel jelenleg is).

Terjesztés: 
A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban, a kiadó honlapja: www.springmed.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4476 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x