Szlengblog-opera a fővárosi Szemlő-hegyi-barlangban!
Címlap / Kultúra / Szlengblog-opera a fővárosi Szemlő-hegyi-barlangban!

>

Szlengblog-opera a fővárosi Szemlő-hegyi-barlangban!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-22

A nagy érdeklődés miatt ismét látható az első magyar szlengblog-opera a fővárosi Szemlő-hegyi-barlangban. A Soharóza Kórus és Göttinger Pál rendező közös produkciójára az októberi PLACCC Fesztiválon az összes jegy elkelt. Aki ősszel lemaradt a Mindenütt jó című előadásról vagy újra megnézné, februárban nyolc időpont közül választhat. 

 

Rendezvénynaptár
A minden szempontból rendhagyó színházi előadás egy kórus-improvizáción alapuló kortárs opera, amelynek szövegkönyve egy internetes közösség gyűjtése alapján született meg. Az ógörög tragédiákra emlékeztető történetben a gazdag városlakók (az arcosgasztrók) csapnak össze a kentaurokkal (az újdzsélandiakkal) a boldog végkifejletig. Az ellenfelek, a hírnök és a kar is a mai magyar szlengben énekelnek a Szemlő-hegyi-barlang gyönyörűen megvilágított cseppkövei között.

„Megmurdellt, megmakkant”; „Nem csicskulnak, kajakra jönnek, ez nem lakossági para”; „Vágod? Befigyel a végzet!”ilyen és ezekhez hasonló mondatokra improvizál zenét Halas Dóra karnagy vezetésével a Soharóza Kórus. A muzsika nyomokban tartalmaz Ariel Ramirez és Karl Jenkins műrészleteket, valamint dél-afrikai és afro-amerikai énekeket. Az opera szövegkönyvét Juhász Kristóf, a Szputnyik Hajózási Társaság szövegírója állította össze zömmel a Goldenblog díjas szleng.blog.hu  honlap alapján, a szerkesztő, Nyelvész Józsi hozzájárulásával.


A Mindenütt jó című előadás rávilágít arra, hogy ha megkapargatjuk a felszínt, a magasztosnak tartott opera és kórusmuzsika is lehet humorforrás, a trágárnak és roncsoltnak vélt szleng pedig nem halandzsa, hanem nagyon is a magyar nyelv élő és viruló része. A szlengblog-opera bátor és szokatlan, lerombolja a közhelyeket, megnevettet és meghat.

A Mindenütt jó című előadás időpontjai:
2010. február 5. péntek 19:30 és 21 óra
2010. február 7. vasárnap 19:30 és 21 óra
2010. február 12. péntek 19:30 és 21 óra
2010. február 13. szombat 19:30 és 21 óra

A Szemlő-hegyi-barlang akadálymentesített és kivilágított. Mivel egész évben 12 fok van, és helyenként a boltozatról csepeg a víz, ezért megfelelő ruházat és kényelmes cipő ajánlott a nagyjából egy órás, sétálós előadás közben.

További információ és jegyvásárlás:
http://www.placcc.hu

http://www.jegy.hu

Videóösszefoglaló az előadásról: 
 
[ 2221 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x