Labirintust találtak a gyermekek Győrben
Címlap / Kultúra / Labirintust találtak a gyermekek Győrben

>

Labirintust találtak a gyermekek Győrben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-11-27

Elakadt a lélegzetük. Később szüleiket hívták, de pontosan átverekedni magukat nagyon nehéz volt. 

 

Rendezvénynaptár
Lélegzetelállítóan sokszínű és lenyűgözően színvonalas programokkal várta a gyerkőcöket  a győri Radó szigeten és környékén a Vaskakas Bábszínház által idén már harmadízben megrendezett Győrkőcfesztivál. A számos tényleg nívós szórakozást nyújtó program mellett sok gyereknek a Meselabirintus tetszett a legjobban. Az pedig nem volt mese, hogy tényleg el lehet benne tévedni.


A kígyózó sor mentén, a sok bemenni szándékozó kíváncsi tekintettel a nagy fehér vászon építmény bejáratánál állunk, ahol egyre több gyerek tűnik el. A szülők kint várakoznak. Egy anyuka aggódva felteszi a kérdést: „A gyerekem már háromnegyed órája benn van. Ez normális?” Igen, nyugtatták meg a bennfentesek, ki is van írva, szülők csak indokolt esetben tarthatnak gyerekükkel és az átlagos benntartózkodási idő körülbelül egy óra. Igen, akinek a Sziget fesztiválon már közel 10 éve óriási sikerrel szereplő Tarot Labirintus ugrott be, az nem téved.

A Szigetnek ez az egyik fő kuriózuma. Többnyire másfél-két órát is kell várni, hogy be lehessen jutni ebbe a misztikus világba, mely leginkább önmagunkhoz áll a legközelebb.

A többszáz éves Tarot kártya megelevenített Nagy Arkánumaival minden Labirintusba érkező ember találkozhat, s meghallgathatja szavaikat is, melyek segítenek önnön sorsuk megismerésében.Bérczi Zsófia budapesti vizuális művész
produkcióival az ország-világ több városában szerepelt már, azonban a sokáig kizárólag a Szigetfesztiválon fellépő Tarot Labirintus csak tavaly indult el világhódító útjára. Így a Tarot Labirintus 2009 nyarán a magyar-francia kulturális kapcsolatokért sokat tett Rády Kriszta szervezésében juthatott ki Franciaországba a Lille 3000 nevű fesztiválra.

Ami meglepetés volt Francia-földön Zsófi számára is: a Sziget fesztiválon felnőttek számára készült produkciónak ott túlnyomó többségében gyermek-látogatói voltak. Sok esetben rögtönöznünk kellett, azonban a lényeg eljutott a kicsiny fejekbe is, hiszen ha azt vesszük, a felnőttek is hordoznak magukban gyermeki ént. Zsófi valószínűleg ezért mondott igent a győri Gyerkőcfesztivál felkérésére, ahol – ha hinni lehet az innen-onnan hallatszó gyerekhangoknak – a „Meselabirintus” óriási tetszést aratott.Néhány karakter új megnevezést kapott Győrben. A Mágus például Varázsló, a Papnő Jóboszorkány, a Próféta Hírmondó, a Kocsihajtó Lovag, az Akasztott ember Másképplátó, a Remetét gyereknyelven Bölcsnek hívják, de valószínű, hogy azért is lopta be magát a produkció magát az ifjú szívekbe, mert koruknak megfelelő módon, játékosan, mégis komolyan lettek megszólítva. A szereplők többsége arról számolt be, hogy kérdéseikkel, jelenlétükkel, megnyilatkozásaikkal alaposan kifárasztották őket a kicsik. Ezzel együtt mindahányan tanulságos hétvégéről számoltak be. Jó volna, ha jövőre is meghívnák a Labirintust a Győrkőcfesztiválra
– mondják a Labirintus szereplői, s e véleményt osztja Bérczi Zsófi is, aki ráadás kérdésünkre helyeslően bólogatott: Természetesen az idei Szigeten is találkozhatunk a Tarot Labirintussal.

Szöveg+képek:
ZKZ


Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3246 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x