Pozitív közérzet, látogatói rekord
hirdetés
Címlap / Kultúra / Pozitív közérzet, látogatói rekord

>

Pozitív közérzet, látogatói rekord

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-26

"Nem csak környezettudatos szempontból, de emberileg is fenntartható fesztivál" - a látogatók, a fellépők és a helyszínre érkező civilek általános véleményét tükrözi a mondat az idei Szegedi Ifjúsági Napokról. Az előzetes felmérések alapján a Zöld-SZIN-Tér bizonyult az egyik legkedveltebb helyszínnek, a Re:pohár elfogadottsága 98%-os, a látogatók száma pedig rekord: majd’ 71 ezren buliztak a fesztivál négy napja alatt az Újszegedi Partfürdőn. 

Ennyien élvezték a SZIN kínálta változatos programokat, melyek közül a Csík zenekar és Presser Gábor koncertje, a Europe és a Quimby fellépése, valamint a Sugababes és Chicane produkciója is kiemelkedő számú érdeklődőt vonzott, nem beszélve a német hardcore-techno ikon Scooter pénteki showjáról. 12 ezren még soha nem tomboltak a Nagyszínpad előtt, a különleges effektekkel, pirotechnikai elemekkel megbolondított show azonban igazolta a hozzá fűzött reményeket. A pénteki nap egyébként is rekordokról szólt: a területen ekkor 5300 sátor állt, és 21 ezren buliztak a 12 programhelyszín valamelyikén.


A szervezői várakozásokat igazolva a szegediek ebből érezhetően kevesebbet érzékeltek, hiszen a Meyer Sound által kifejlesztett aktív zajcsillapítási technológiának köszönhetően a hangok a látogatók, és nem a városlakók irányába koncentrálódtak. A zajcsillapítási intézkedések sora az új helyszínnel, a silent discoval vált teljessé. A holland találmány a magyar fesztiválozókat is meghódította: este 11 órától hajnalig folyamatosan tele volt az 1500 fő befogadására alkalmas medencés helyszín, ahol csendben, de egészen egyedülálló módon lehetett a bulizás sajátos módjának hódolni.

A silent sikere megkérdőjelezhetetlen, ám a programhelyszínek közül a Zöld-SZIN-Tér is ott áll a képzeletbeli dobogón. A megkérdezett látogatók 70%-a szerint a SZIN ökotudatos újításainak hatására várhatóan változtatni fog mindennapi szokásain, legtöbben pedig a RE:pohár és RE:kocsma szemléletformáló hatását emelték ki. A zöld újdonságok közül a beszélő fák bizonyultak a legnépszerűbbnek, ami nem meglepő, hiszen az idei évben különös aktivitást mutattak: folyamatosan üzentek a fesztivállátogatóknak, sőt egy szépségverseny keretein belül a látogatók kegyeiért is küzdöttek. Mindezt természetesen a Föld érdekében tették, hiszen vicces üzeneteik mögött ott volt a komoly tartalom, mellyel a klímaváltozásra hívták fel a figyelmet. A kifejezésmód része a SZIN ökotudatos koncepciójának, melynek lényege könnyed formában, nem tankönyvszagúan, élmények által közvetíteni szemléletformáló üzeneteket. 
 
[ 1965 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x