A te céged vajon vonzza a tehetségeket?
Címlap / Kultúra / A te céged vajon vonzza a tehetségeket?

>

A te céged vajon vonzza a tehetségeket?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A Tehetségmágnesek című, nemrégiben megjelent könyv izgalmas, színes élménybeszámolókkal tűzdelve vezeti végig az olvasót azokon a kulcsfontosságú lépéseken, amelyeken keresztül a sikeres munkáltatóvá váláshoz vezet az út. A legújabb HR témákat marketinges szemmel feltáró szakirodalom hiánypótló mű a hazai könyvpiacon. Mark Schuman és Libi Sartain szerzők munkája a Hewitt tanácsadói által lektorált fordításban izgalmas hazai példákkal támasztja alá, miért is fontos ez a téma, és milyen élenjáró gyakorlatokkal találkozhatunk itthon. Érdekes és aktuális felvetések, praktikus tanácsok, mindenkinek, akit érdekelnek a vonzás és megtartás törvényei. 

A munkaerőpiac, elsősorban a tehetségek piacának kereslet-kínálati alakulása a gazdasági változásoktól függetlenül évről évre egyre intenzívebbé válik. A munkavállalók minden számukra elérhető csatorna és közösségi oldal segítségével keresik azt a munkalehetőséget, amely a hagyományos értelemben vett feladatokon, lehetőségeken és biztonságon túlmutat, és valódi önmegvalósítást jelent számukra. A munkalehetőségek közti választást pedig olyan kifinomult készségek és eszköztár felhasználásával teszik, amelyekre mint általános értelemben vett fogyasztók tettek szert. Ez a változás a munkáltatói márkát az üzleti stratégia alapvető elemévé teszi.

Magyarország legnagyobb humánerőforrás tanácsadója, az Aon Hewitt számos ismert munkaadói márka példáján keresztül tudja, hogy hogyan lehet tehetség-mágnessé válni. Kutatásaink szerint ma Magyarországon kevesen fordítanak figyelmet a munkáltatói hírnevük mérésére és nyomon követésére: a legismertebb munkáltatók közül is csupán minden második szervezet jelenik meg egységesen összeállított és kommunikált toborzási arculattal, és minden ötödik biztosítja folyamatos kommunikációs kampánnyal a vállalat munkáltatói minőségének hangsúlyozását a médiában.

A Tehetségmágnesek könyv izgalmas, színes élménybeszámolókkal tűzdelve vezeti végig az olvasót azokon a kulcsfontosságú lépéseken, amelyeken keresztül a sikeres munkáltatóvá váláshoz vezet az út. A tehetségmágnessé válás folyamatát mutatja be, azaz hogy hogyan juthat el egy cég a vonzó arculat szükségességének felismerésétől a tehetségmárka kialakításán és alkalmazásán át a munkáltatói érték ígéretének beváltásáig: nem elég ugyanis jelen lenni a tehetségek munkaerő-piacán, de ismerni kell a meglévő és jövendőbeli munkatársak igényeit, és nem elég láttatni a cég által kínált előnyöket, de be is kell váltani a márka ígéreteit. A szerzők gyakorlatias, praktikus tanácsai azoknak szólnak, akiket érdekelnek a vonzás és megtartás törvényszerűségei, és kíváncsiak, hogy a márkaépítés hogyan tehet sikeressé egy vállalatot, mint munkáltatót. Megmutatja, hogy hogyan boldogulhatnak a válallatok a tehetségek piacán a "munka új fogyasztójával”, hogy végül tehetség-mágnessé váljanak.

A könyv magyar kiadása tartalmazza az Aon Hewitt által összeállított kiegészítő tanulmányt a magyarországi munkaerőpiaci helyzetről. Az elemzés 56.000 magyar munkavállaló és munkát kereső, illetve 120 vállalat HR gyakorlatait felhasználva készült, és izgalmas hazai példákkal támasztja alá, miért is fontos ez a téma, és milyen élenjáró gyakorlatokkal találkozhatunk már itthon is. A magyar fejezet szereplőinek gyakorlataival érdemes megismerkedni - olyan hazai szervezetek példáival, amelyek élenjárnak a munkáltatói márkájuk alakításában, és amelyektől érdemes lehet ellesni néhány trükköt, jól bevált módszert.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1813 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x