Márciusban Szepes Máriára emlékezünk
Címlap / Kultúra / Márciusban Szepes Máriára emlékezünk

>

Márciusban Szepes Máriára emlékezünk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

A 99 éves korában, négy évvel ezelőtt elhunyt író, tanító és spirituális gondolkodó sokunk lelkét megérintette könyveivel, tanításaival. Szepes Mária emlékhónapjával hangsúlyosan és különlegesen indul a tavasz, hiszen az írónő tiszteletére a Vígszínház külön előadással, az Édesvíz Könyvkiadó pedig hatalmas akcióval készül, és együtt próbálják tovább ápolni ennek a nagyszerű asszonynak a szellemi hagyatékát. 

„Boldog az az ember, aki úgy éli léte teljességét, hogy nem felejtkezik meg
az újjászületés és elhalás örök váltakozásáról.
A nappalba nem kapaszkodik görcsösen,
az éjszakától nem fél oktalan rémülettel.
Úgy fogadja az anyag törvényének kettős ütemét,
mint örökéletű szellemének soron következő állomását
végtelenből végtelenbe tartó vándorútján.”
 Különösen gazdag életmű – köztük kiadásra váró alkotások is vannak

Szepes Mária, 2007-ben bekövetkezett halálával óriási életművet hagyott hátra. Ki ne ismerné népszerű Pöttyös Panni könyveit, a gyerekek, felnőttek személyiségét egyaránt formáló meséit? Ki ne hallott volna Vörös Oroszlán című misztikus nagyregényéről, melynek köszönhetően berobbant a köztudatba?

Számtalan műfajban dolgozott élete során. Mese, regény, tudományos-fantasztikus regény, pszichológiai – karakterológiai tanulmánykötetek, önéletrajzi regény, ezoterikus tananyagok, versek, novellák, cikkek, filmforgatókönyvek, színművek, valamint misztériumjátékok alkotója, dramaturgja, mely műfajokban mind otthonosan és felszabadultan mozgott, hatalmas tudásbázissal a háttérben. Ennek eredményeképpen munkásságát életében számtalan kitüntetéssel is jutalmazták. Közel 80 könyve jelent meg, és még mindig sok várakozik kiadásra alapítványa és könyvkiadók gondozásában.


Munkásságának egyik csúcspontja: a Vörös Oroszlán a Vígszínházban

Szepes Mária korunk igen művelt asszonya volt, tisztességes tudósként egész életében azon fáradozott, hogy ráébressze az embereket a bennük rejlő kiaknázatlan lehetőségekre, mérhetetlen lelki, szellemi gazdagságukra. A nagyszerű írónő előtt tiszteleg a Vígszínház ismert színésznője, Venczel Vera, aki a Vörös Oroszlán monodrámaként való feldolgozásával méltóképpen koronázza meg az emlékhónapot. A Vígszínházban március 18-tól színpadra kerülő darab, a Vörös Oroszlán regény nyomán az emberi szellem egyéni fejlődéstörténetét mutatja be drámai módon. A történet négy évszázadot ölel át, és a főhősnek több inkarnációját követi végig. Kétségtelen, hogy az alkímiáról, reinkarnációról és halhatatlanságról írt, nagy történelmi felkészültséggel megalkotott regény szinte egyedülálló a transzcendens irodalomban. A Vörös Oroszlán izgalmas történetében egyszerre van jelen a kaland, krimi, a szerelem, az érzékiség kínzó szenvedélye, a misztikum, a karma és a beavatások legmélyebb ősi bölcsessége.


Az írónőre az RTL Klub XXI. század című műsora is kiemelkedő összeállítással emlékezett, a műsorban megszólalt Nemere István, Paulinyi Tamás, Müller Péter, a vígszinházi előadás rendezője, Bodor Böbe, dramaturgja, Lőrinczy Attila és természetesen a főszereplő, Venczel Vera is. A március 8-i adás megtekinthető itt >>Az Édesvíz Kiadó március hónapban webáruházában 35 % kedvezménnyel kínálja az írónő műveit
>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3067 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x