Főznél úgy, mint a profik?
Címlap / Kultúra / Főznél úgy, mint a profik?

>

Főznél úgy, mint a profik?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Napjainkban viharos gyorsasággal nő a gasztronómia iránt lelkesedők száma, sokan és örömmel töltik szabadidejüket főzéssel, új receptek kipróbálásával. Remek alkalom ehhez, ha egy igazi profitól leshetünk el fortélyokat, trükköket. Ehhez van egy kitűnő javaslatunk: mostantól ugyanis a Paris Budapest Restaurant minden hónapban egyszer megnyitja konyhájának kapuit és tematikus főzőkurzusok keretein belül, igazi luxuskörülmények között avatja be a vállalkozó kedvűeket a főzőtudomány alapjaiba. A házigazda a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda mesterszakácsa, Andreas Mensch. 

A Paris Budapest Restaurant lélegzetelállító kilátást nyújtó gourmet étterem Budapest szívében, mely az év minden napján francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit. A napi menün és szálloda tematikus hetein kívül azonban ez év eleje óta egy igazi különlegességgel készül a szálloda főszakácsa azon vendégek részére, akik nem csak élvezni szeretik az elkészített ételek ízharmóniáját, hanem szívesen részt is vesznek azok elkészítésében a milliónyi titkot rejtő konyha ajtaja mögött.



Az étterem idén már többször volt helyszíne különböző tematikájú főzőkurzusoknak
, ahol a legjobb szakemberektől leshettek el a résztvevők különböző fortélyokat, a szezonhoz és alkalomhoz illő legínycsiklandóbb menüsorok elkészítése során. A lelkes kukták próbálkozhattak már Valentin-napra, avagy tavaszra hangolt menüsorokkal, melyek elkészítését játszi könnyedséggel mutatja be a szálloda mesterszakácsa, Andreas Mensch, aki kiváló tapasztalatokkal rendelkezik. Főszakácsként az Egyesült Államokban, Moszkvában és Lettországban is elismerést vívott ki magának, mielőtt hazánkba érkezett. Andreas lépésről lépésre magyarázza el a konyhában még kezdő, vagy éppen profi résztvevőknek azokat a trükköket és díszítési praktikákat, mellyel az étel különlegessé és egyedivé tehető.


Az étterem szeretné, ha ez a jól indult hagyomány folytatódna, és a háziasszonyokat, párokat vagy éppen lelkes fiatalokat bevezethetné a főzőtudomány ismeretlen, ámde annál csodálatosabb világába.


A következő időszakban ezekre a főzőkurzusokra kerül sor a Paris Budapest Restaurant-ban:
  • Április 20. Húsvéti menüsor
  • Május: Eper és Spárga menüsor
  • Június: Barbecue főzőkurzus

Szemezgetve a résztvevőknek szánt menüsorokból hamarosan tehát bárki megtanulhatja, hogyan kell zöldfűszerrel pácolt perces steak-et készíteni, hogyan kell spárgakrémlevest grillezett tengeri fésűkagylóval díszíteni, és mi a tökéletes egyveleg a fehércsokoládés málnatortához.


Ne féljünk hát újat tanulni, legyünk merészek és merjünk belevágni a főzőtudomány lényegébe, hogy aztán profi módjára láthassunk vendégül bárkit az év bármely időszakában!

Bon appétit!

Részletes információ: www.parisbudapest.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3620 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x