Lovasbemutatók a Budai Várban
Címlap / Kultúra / Lovasbemutatók a Budai Várban

>

Lovasbemutatók a Budai Várban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-30

Az intézmény ifjú lovasai és két vezető lovastanára az iskola 22 ménjével dolgozva, 2010. óta állandó helyszínen, a Budai Várpalota Oroszlános Udvarában, klasszikus zene kíséretében, egész estés rendezvény keretében mutatják be tudományukat. A látványos eseményen a klasszikus díjlovaglás mellett a magasiskola elemei, illetve a spanyol lovasiskolára jellemző földi munka és hosszúszáras munka is látható.  

A Magyar Királyi Testőrség Spanyol Lovas Iskoláját 1939-ben alapították: itt a legtehetségesebb lovasok különlegesen nehéz feladatokra idomították lovaikat és rendszeresen látványos bemutatókon kápráztatták el tudományukkal a nagyközönséget, többek között a Budai Várpalota területén éppen az erre a célra épült lovardában. Sikeres működésük azonban csupán rövid ideig tarthatott, mert a történelem viharai sajnos elsöpörtek lovast, lovat - de még az épületeket is. E gyönyörű hagyományt a hajdan Európa-szerte elismert intézmény klasszikus elveit követve napjainkban az Epona Spanyol Lovasiskola igyekszik újra éltre kelteni.
A cél érdekében 2000-ben a Borsó-család a Magyarországon mostanra már nem létező, a magasiskolai feladatokra legalkalmasabb andalúziai fajta újrahonosítását kezdte el, melyhez nagyértékű, kiváló minőségű egyedeket hozott be hazánkba.


Borsó Ágnes és Borsó Dorottya, az iskola vezető lovas tanárai, évek óta a legrangosabb lovasrendezvényeken népszerűsítik mind a fajtát, mind a lovaglási stílust. Bemutatóik sikerei alapján 2010-ben saját alapítású szakiskolát hoztak létre, ahol ma 60 gyönyörű lóból álló ménesük és már kiváló diákok állnak az iskola rendelkezésére.
Az intézmény ifjú lovasai 2009-ben először ismét a Budai Várban mutatták be egész estét betöltő gálaműsorukat 16 magasan képzett andalúz lovukkal. 2010-ben pedig áprilistól szeptemberig már heti rendszerességgel voltak láthatóak a Budai Vár Oroszlános udvarában.
2011 május 05. óta újra táncolnak a spanyol mének a Vár falai között, heti rendszerességgel, csütörtök, péntek és szombat este 21.00 órai kezdettel.


Információ és jegyrendelés a +36 30 407 8513t elefonszámon és az eponamarketing@gmail.com e-mail címen, valamint a helyszínen lehetséges.

További információ: www.epona.hu

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3641 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x