Az anyja mindenét!
Címlap / Kultúra / Az anyja mindenét!

>

Az anyja mindenét!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

A káromkodás mostanában igen elterjedt dolog. Nem csak férfiak, nők körében is egyre gyakrabban hallani azt a b betűs szót... 

A káromkodás mostanában igen elterjedt dolog. Nem csak férfiak, nők körében is egyre gyakrabban hallani azt a b betűs szót, ami nemi aktus elvégzésére buzdít, és amit egy igazi úrinő még akkor sem használ, ha arra igen erős vehemenciája vagy latinos hevülete késztetné. A káromkodás - nyelvünk éke, rügye, palotája - soha nem látott kereteket öltött a nyelvben. Olyan szófordulatokat találnak ki, melyektől egy nyelvújítás korabeli magyar atyafi sírva vigadna a kocsmaasztal mellett.

Káromkodás, önmagáért
Amikor valaki nincs indulatos állapotban, csak magáért a csúnya beszédért, a látványos harsány prosztóságért káromkodik, nos igen visszataszító lehet, még akkor is, ha magát mulatságosnak tartja.

A káromkodás energiája
A káromkodás - annak minden formája, függetlenül attól, hogy haragból, vagy öncélúan mondják - energiavesztéssel jár. Szervezetünk, táplálékunk, mentális kapcsolataink energiaforrásait folyamatosan rongáljuk azzal, ha csúnya szavakat használunk beszédünkben. Az auralátók úgy számolnak be erről:
"Olyan, mintha a káromkodás, harag, vagy veszekedés hatására, a veszekedő felek között vörös, izzó buborék csapongana, mely erőteljesen csökkenti annak az embernek az erőterét, aki éppen káromkodik."

A káromkodás hagyománya
A dühöt szavakba önteni, "kibeszélni magunkból" a pszichológusok szerint is helyes dolog. Magunkban elfojtani befelé kiélni önpusztítást jelent. A régi időkben a magyar parasztság körében úgy tartották, hogy a lovak csak káromkodásra indulnak, és a férfiasság virtusához hozzá tartozik az, hogy milyen cifrán tudnak káromkodni. Valójában az a káromkodás nem a mai káromkodás volt. A káromkodások legtöbbje egy fajta pajzán "termékenység fokozó" natúrmágia maradvány lehetett, még abból az időszakból, amikor a nemiséget nem kellett a katolicizmus térhódítása miatt a lajbizsebbe dugni, nyíltan ki lehetett mutatni. A termékenység pedig nem csak az emberek számára, hanem a "káromkodásra induló" lovak számára is fontos volt, ahogy a barmoknak és más aprójószágoknak szintén.

KÁRomkodás
A szó magában rejti, hogy károm lesz, vagy kár származik abból, ha valaki így viselkedik. A kár nem csupán anyagi értelemben következhet be. A káromkodás, a düh érzése senkinek sem jó. Éppen ezért, ha átéljük, kiadjuk magunkból, azt lehetőleg úgy tegyük, hogy utána harmonizáljuk érzéseinket azok irányában, akik iránt haragunk, dühünk irányult. Tanuljuk meg a harag, a düh káromkodás nélküli kiadását és a megbocsátást, ami néha igen nehéz feladat. A legnehezebb azoknak megbocsátani, akik igen közel állnak a szívünkhöz.

Tóth József

Káromkodások listája:
http://www.math.u-szeged.hu/~kovzol/bc+ad/karomkodasok.html
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3352 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x