Szobrok a víz alatt
Címlap / Kultúra / Szobrok a víz alatt

>

Szobrok a víz alatt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

Búvárfelszereléssel megközelíthető mitikus figurák, mesebeli lények kerültek szó szerint új megvilágításba Szentendrén, Pistyur Imre szobrászművész rendhagyó víz alatti tárlatán. 

Pistyur Imre, Munkácsy-díjas szobrászművész szokatlan helyszínt és közeget választott Merülés című kiállításának, hiszen szobrait egy szentendrei uszoda medencéjének fenekén helyezte el. A kiállított remekművek egy nagy levegővel egyenként is megnézhetők, de aki alaposabban szeretné szemügyre venni a szobrokat, annak ajánlatos búvárfelszerelést öltenie. Erre egyéni tárlatvezetés során egy búvárklub oktatóinak segítségével bárkinek lehetőséget biztosítanak.

A Szentendrén élő művész kőszobrai különleges mitológiai alakok, mesebeli lények, állatok. Pistyur Imre dalmát kőfaragó ősök leszármazottja. A szobrász dalmát nevének jelentése is ez: kőfaragó, ciszternavágó. „A fegyelmezett és igen kemény vulkáni andezitből készítem a szobrokat. Sosem kezdek új alkotásba, amíg egyet be nem fejezek. Van, ami egy hét, de van, ami akár egy hónap alkotása is” – mondja a művész.


A művész több mint 750 szobrot alkotott már, ebből 30 szobra látható mostantól a vízben és a medence partján.

A kiállítás megnyitójára 2012. március 3-án szombaton, 15 órakor kerül sor.
Helyszín: V-8 Uszoda és Szabadidőközpont (2000 Szentendre, Kálvária út 16/c)

A víz alatti kiállítás március végéig tekinthető meg.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3477 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x