Módszer- módszer hátán: a Nia
Címlap / Kultúra / Módszer- módszer hátán: a Nia

>

Módszer- módszer hátán: a Nia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Vajon minden évben szükség van új módszerekre a mozgásterápiákban, sportokban, rekreációban? Vajon az évezredes hagyományok mentén kidolgozott - és jól bevált módszerek - leáldozóban vannak mert a modern ember mindig újat akar? Újszerű jóga? Dinamikus pilates? Mi a Nia?  

Most a miénk lehet a Pilates ereje, a jóga hajlékonysága, a súlyzós edzések izomtömege és az aerobik kirobbanó fittsége mindez egy olyan új, épülő fitneszprogram segítségével, amely belülről kiindulva hozza formába a testet.

Az elmét és testet egyaránt megmozgató, jó közérzetet teremtő edzésmódszer, a Nia - a Neuromuszkuláris Integráló Akció rövidítése - a fúziós fitnesz legfejlettebb változatát kínálja. Ötvözi a harcművészetek, a gyógyító tornák, a tánc és a spirituális öngyógyítás elemeit. Így jön létre az a hatékony, egymás hatását kölcsönösen erősítő forma, amellyel egyetlen különálló edzésmódszer sem ér fel. A Nia, melyet a fitnesz úttörői, Debbie és Carlos Rosas alkottak meg, merőben új filozófiát honosít meg a fitnesz világában. Ez a technika nem csupán arra alkalmas, hogy fantasztikus formába hozzon, de abban is a segítségünkre van, hogy újra felfedezzük a mozgás élvezetét, és végre igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben.


A Nia-technika az első és egyetlen könyv, amely összefoglalja az országszerte hatalmas népszerűségnek örvendő edzéseken alkalmazott gyakorlatokat. Részletesen bemutatja a Nia mozdulatait, amelyek otthon is könnyedén begyakorolhatók, és mindenki a saját edzettségi szintjéhez alakíthatja őket. A mozdulatok kilenc különböző irányzattól származnak, melyek között ott találjuk a taekwondót, a tajcsit, a jógát és a modern táncot is. A Nia révén úgy növelhetjük az erőnket és az izmaink kidolgozottságát, hogy nem kell súlyzókat emelgetnünk. Felszabadító, táncmozdulatokat tartalmazó gyakorlatsora kiváló alkalmat teremt az öngyógyításra. Testünk feszesebbé, tartásunk jobbá, izmaink erősebbé válnak, ráadásul kilókat és centiket adunk le mindezt úgy, hogy közben remekül érezzük magunkat. Megtanuljuk, hogyan kell meghallanunk a test válaszát.


Ez a megközelítés hatalmas áttörést jelent a fitnesz világában, hisz általa kiválaszthatjuk azt a mozgásformát, amely a leginkább megfelel saját testünk pillanatnyi állapotának. Megismerkedünk azokkal a vizuális és hangtechnikákkal, amelyekkel még tovább növelhetjük az egyes gyakorlatok jótékony hatását. A módszer elsősorban holisztikus szemléletének köszönheti elképesztő hatékonyságát. Egyesíti az elmét és a testet, ezáltal olyan utat mutat, amelyet bárki követhet, hogy egészséges, fitt fizikumot, tartós fogyást, valamint a testében rejlő lehetőségek határtalan kiterjesztését érje el.
Carlos és Debbie Rosas tankönyvszerű dolgozata közérthetően, lépésről lépésre kalauzolja végig az olvasót az alapelveken, s emellett bemutatja olyan emberek inspiráló történeteit is, akiknek az életét a Nia mindörökre megváltoztatta.


Egy biztos: ha csak azért veszed meg, mert bűntudatod van a tegnap éjjel elfogyasztott nasi miatt, akkor biztos, hogy nem garantált a fogyás. Az olvasás hasznos, az elméd edzésmódszere, de ha mozgásra vágysz, ne könyvet vegyél, hacsak nem a konditerem büféjében árulják. Ne kerülj az illúziók csapdájába, amely arról szól, hogy karatés vagy ha karatekönyveket olvasol és királylány, ha sok mese vesz körül. Olvass, eddz, mozdulj!

Debbie és Carlos Rosas: A Nia-módszer
Jaffa Kiadó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3368 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x