Közeleg a tavasz Győrben
Címlap / Kultúra / Közeleg a tavasz Győrben

>

Közeleg a tavasz Győrben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-29

Nemzeti ünnepünkön, március 15-én nem csak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről emlékezünk meg, hanem Győrben a Négy Évszak Fesztivál - Tavasz programjai is kezdetüket veszik, benne a Győri Tavaszi Fesztivál eseményeivel. A Győri Tavaszi Fesztivál programjai közül nemcsak a győriek, de a kisalföldi megyeszékhelyre látogató turisták is kedvükre válogathatnak. A fesztivál mindenkinek színvonalas kulturális kalandozási lehetőséget kínál, korra és nemre való tekintet nélkül.  

A fesztivál nagyszabású nyitó eseményén felejthetetlenek ígérkezik a Magyarock Dalszínház Klapka c. előadása, amely a rockzenét alapul vevő színpadi művek szerelmeseinek kínál színvonalas szórakozást. A rockmusical az 1848/49-es forradalom időszakába kalauzolja el a nézőket, a történetben megjelenik a hősiesség, az önfeláldozás, a hazaszeretet, a szerelem, az árulás, melynek vezéralakja Klapka György és Haynau.
A Győri Tavaszi Fesztivál két hetében változatos kőszínházi produkciók között válogathatunk. Valódi csemegének ígérkezik a Római Vakáció Cole Porter dalaival.
Az örök romantikus klasszikus főbb szerepeiben Balla Eszter, Fekete Ernő, Hernádi Judit és még sokan mások.


Hernádi Judit a Győri Tavaszi Fesztivál Acélmagnóliák c. előadásában is elkápráztatja a közönséget. A darab hat nő és három év története, ahol a hölgyek csak beszélnek, mesélnek, fecsegnek természetesen a szerelemről, csalódásról, férfiakról, családról. Szinte észrevétlenül bomlik ki életük, titkaik, sorsaik, vágyaik, az acélnál is erősebb összetartó kapocs, amely a női lélek sajátja. Hernádi Judit mellett Szulák Andrea viszi a prímet.

A zene kedvelői sem maradnak ínyencségek nélkül: a SingSingSing2 musical show látványos előadása, vagy az Eastwing Group együttes Frankie Látóval különleges szórakozást ígér. A SingSingSing 2 musical showban a Jekyll & Hide, a Macskák, A nyomorultak, az István, a király, a Mamma Mia!, a Szép nyári nap, a Diótörő és Egérkirály és az Aida legnagyobb slágerei hangoznak el.
Az Eastwing Group előadásában Frankie Látó jazzhegedűs játékában ötvözi az old swing és a modern bebop elemeit, elegánsan fűszerezve a world music lehetőségeivel. Kéry Gábor jazz és klasszikus zenében egyaránt jártas gitáros az indiai zene szépségeit is beleolvasztotta játékába. Frankie Látó és Kéry Gábor hegedű- illetve gitárjátékának együttes eredménye egy különleges hangzású és dinamikájú, egyedi interpretációjú, saját kompozíciókból álló felejthetetlen koncert.

A Győri Tavaszi Fesztivál természetesen idén is gondolt a gyermekekre:
az Inversedance társulat Vuk című zenés, táncos előadással örvendezteti meg a kicsiket, míg a Hímes tojás napján a gyerkőcök a tojásfestés technikáival és  motívumaival ismerkedhetnek meg. A győri Gyermekek házába eljönnek a tojásírók az ország különböző vidékeiről és bemutatják a karcolt, patkolt, áttört, viaszolt, levélrátétes, sárközi, gyimesi és moldvai csángó motívumokkal díszített hímes tojásokat.

Győr 15. alkalommal lesz az ütőszene fővárosa, ahol a világ és a hazai élvonal legjobb ütősei és dobosai lépnek a közönség elé. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2413 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x