A suttogó Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Címlap / Kultúra / A suttogó

>

A suttogó

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Kislány koromban szerelmes voltam Robert Redfordba. Ma már megmosolygom Én is, de akkor komolyan gondoltam, hogy Én leszek a felesége. Nagyon tetszett egy fimje A suttogó - The Horse Whisperer (1998). Azóta sok minden történt és mostanában egyre gyakrabban mondják ezt rólam - amit nehéz elhinni: Galagonya Te vagy a bohóc suttogó. Már írtam erről, de azt hiszem, hogy nem árt felidézni, mert nagyon sokszor hallom érvként ma is: azért nem hívlak el szülinapozni, mert félünk a bohóctól. 

Sajnos a legtöbb bohóc nem látja a kihívást, sőt a poén kedvéért még rá is játszanak erre a félelemre, aminek a hatására akár szégyen érzet is kialakulhat.
Sőt, manapság a filmesek is rátesznek 1-2 lapáttal erre, amikor a bohócot rendszeresen horror figuraként vagy valamilyen erőszakos szerepben ábrázolják. Ám mint minden fóbia ez is alaptalan félelem, és így lehetőség van arra, hogy "kezeljük". Nem is olyan nehéz!

Az Én egyik szélmalom harcom, hogy bebizonyítsam: nem kell a bohóctól félni!

Jó érzés az amikor olyan gyerekek is játszanak velem akik más bohóctól félnek. Különösen jó érzés amikor a csodálatnak anyuka is hangot ad: "ez hihetetlen sosem volt még ilyen!" Persze ilyenkor csak szégyenlősen mosolygok, de aztán időről időre mégiscsak elgondolkodom hogy valamit láthatnak bennem ezek a gyerekek.


Minap is hasonló történt a Pető Intézetben, ahová szülinapozni hívtak. Azt hiszem eddigi pályafutásom legjobb közönségével találkoztam ott. Náluk minden poén ült, mindennek örültek és gyöngyöző kacajjal hálálták meg a játékomat. Nem volt kifogás, hogy Te nem is vagy igazi bohóc, hogy neked csak parókád van...stb. Egyszerűen csak élvezték. Olyannak tűnt az egész, mintha így próbált tőlük bocsánatot kérni a nagybetűs ÉLET.

Volt ott egy kisfiút aki merev nyakkal nyitott szájjal próbálja tartani a fejét. Kihívás a számára az egész élete és küzdés minden nap.
Amikor meglátott szinte pánikba esik. Szólni nem tudott mert szegénykém beszélni sem tudott de látszott az arcán és a szemén a rettegés.

Diszkréten észre sem veszem Őt és elkezdem a programomat. Játszunk a többiekkel, ők nevetnek, táncolnak énekelnek.
Persze félszemmel azért figyelek rá is, érezze, hogy nincs kirekesztve, nincs elfelejtve...
Majd egyszer csak megtörténik a csoda: ez a kisfiú elkezd nem félni és elkezd figyelni rám, velem akar lenni.

Vajon mi történt? Én nem szóltam hozzá csak ott voltam, időnként ránéztem, rá mosolyogtam.
És amikor a játék végén elköszönök tőlük odahajol hozzám és csücsörít.
Igen a rettegő kisfiú puszit akar adni a bohócnak.
Meghatódom.
Lehet, hogy tényleg?
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1475 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x