Sokan várták - megjelent az új Rumini!
Címlap / Kultúra / Sokan várták - megjelent az új Rumini!

>

Sokan várták - megjelent az új Rumini!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-03

Elég volt a kalandokból! - Így szól a három éve várt új Rumini-kötet első mondata. De persze nem sokkal azután, hogy a Szélkirálynő legénysége behajózik a Gyöngy-lagúnába, hogy megpihenjenek, valami keresztülhúzza a számításaikat, és egy minden eddiginél nagyobb kalandba keverednek.  

Amikor lassan tizenöt éve Berg Judit becsomagolta és betette a fenyőfa alá az első Rumini A4-es lapokra nyomtatott kéziratát, amit ajándéknak írt kislányának, eszébe sem jutott, hogy a következő évtized egyik legsikeresebb gyerekkönyv-sorozatának első kötetét tartja a kezében. De aztán 2006-ban megjelent a Rumini, hatalmas kritikai és közönségsikert aratva – az első könyvet pedig újabb és újabb, hasonlóképpen izgalmas regények követték a Szélkirálynő legénységének kalandjaival.

A most megjelent Rumini Tükör-szigeten-re azonban három évet kellett várni a rajongó gyerekeknek és felnőtteknek. Az új regényben Rumini és a Szélkirálynő legénysége egy minden eddiginél különösebb helyre jut el. Tükör-sziget közvetlen szomszédságában ugyanis áll egy ugyanolyan sziget. Egyik a másiknak a tükörképe. De melyik az igazi? Annyi biztos, hogy mindkettőn furcsa dolgok történnek. A Szélkirálynő először csak azért kanyarodik Tükör-sziget felé, hogy orvosságot szerezzenek Sajtos Rozi betegségére, de hamarosan mindannyian veszélybe kerülnek, miközben még az sem biztos igazán, hogy a menekülés kulcsát Tükör-szigeten vagy a mellette emelkedő tükörképén találják-e meg.Ahogy Berg Judit elmondta: „A tükörben rengeteg a játéklehetőség, izgalmas, amikor egyszerre látunk egy tárgyat, személyt és a tükörképét, úgy, hogy lehetetlen eldönteni, melyik az igazi. Mi történik, ha életre kel az egyik szereplő tükörképe, aki megszólalásig hasonlít az eredetire, csak éppen egész mások a titkos céljai? Hogyan lehet kiválasztani kettejük közül azt, aki hozzánk tartozik? Az is izgalmas, amikor a tükör nem a felszínt mutatja, hanem azt, ami a mélyben rejtőzik, vagy éppen torzítja a valóságot. Mi az, amit valójában látunk, és mennyit hihetünk belőle? És mi történik, ha egy másik szereplő szeme az én gondolataimat tükrözi vissza, vagyis ő azt látja, ami a fejemben jár? A Rumini Tükör-szigeten olyan kalandregény, amiben az eddigiekhez hasonlóan rengeteg kaland és veszedelem vár a szereplőkre, ismeretlen lények bukkannak elő hol barátságos, hol ártó szándékkal, miközben az események trükkös tükrös helyzetek körül bonyolódnak.”

A könyvet Kálmán Anna illusztrálta. 6-12 éves kor között ajánljuk.

 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1891 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x