Föld alatti atomkutató központ , a CERN
Címlap / Kultúra / Föld alatti atomkutató központ , a CERN

>

Föld alatti atomkutató központ , a CERN

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-28

A CERN számítógépközpontja alapkutatással foglalkozik, a másik főcél az oktatás. Közel-Keleten, Dél-Amerikában nyári iskolákat szerveznek. Egyik nagy fizikus Kenyából származik, a másik Afganisztánból.  

A CERN számítógépközpontja alapkutatással foglalkozik, a másik főcél az oktatás. Közel-Keleten, Dél-Amerikában nyári iskolákat szerveznek. Egyik nagy fizikus Kenyából származik, a másik Afganisztánból. Itt ezek a tehetséges tudósok a nemzetiségi ellentétekkel nem foglalkoznak, közösen gondolkodnak, kutatnak.

Ez a világ legnagyobb fizikai kutatóintézete. Az a célja, hogy a különböző országokból összegyűlt emberek közös nyelvet beszéljenek, a tudomány nyelvét. Megépítették a világ legnagyobb részecske ütköztető berendezését. 27 km-es alagútban épül az LHC, melyben a protonokat gyorsítják. Megfelelő sebesség után szinkrontonba teszik, egy idő után sebességük megközelíti a fényét. A protoncsoportok egymás felé tartanak, számukra közeledik a nagy robbanás.


Itt olyan energiák szabadulnak fel, amik csak az ősrobbanás idején lehettek. Ez olyan komputer teljesítményt igényel, amilyet még nem láttak bolygónkon. 10 GB / sec-hoz az eszközök új generációja kell.

(Wolfgang von Reuden) A világ minden információjának 1%-át fogja szolgáltatni. 2007-re olyan számítógépet terveznek, mely az akkor kapható leggyorsabb PC-kből 5000-t tartalmaz. A maiakból 20-40 ezer darab kellene. A világon 10-12 nagy és 50-60 kisebb hasonló számítógépet terveznek. Az új szuperszámítógép neve GRID.

Cél az is, hogy a csúcseredmények mielőbb a hétköznapokban is elérhetőek legyenek. Az orvos-biológiában is a részecskefizika segített – mondja egy indiai orvosnő. A rák elleni kutatásban használják. A CERN élenjár a kristályok és elektro-alkatrészek fejlesztésében.

Eddig minden befektetett fillér háromszoros hasznot hozott. A Sezami nevű szinkrotron megépült Jordániában. Itt dolgozik egy nemzetközi kormányszervezet, melynek vezetői előzőleg a CERN-ben dolgoztak. Egy tanteremben ülnek a palesztinok, izraeliek, irániak. A
nagy Hadron-ütköztetőjén dolgozik egy hatalmas tudósgárda, akik a detektorokat a világegyetem teremtésének közelébe szeretnének juttatni.

A protonok ütköztetésének helyén 1016 Kelvin fok hőmérséklet van. Ez a Nap középponti hőmérsékletének milliárdszorosa. Kiszámítható, hogy mikor volt ilyen forró az Univerzum.
Akkor, amikor az Univerzum mindössze néhány centiméteres volt.

Az Atlaszt tudósok és mérnökök százai építik. Az Atlasszal és másik három új detektorral újra felfedezheti az ember az Univerzumot. Az anyag és antianyag között miért volt valamikor csak parányi különbség. Minden százmillió antirészecske mellett volt százmillió +1 részecske a százmillió pár megsemmisült, és ez az általunk ismert anyag.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3351 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x