Kánikulában dönts: Víz, vagy gyümölcslé?
Címlap / Kütyü és tudomány / Kánikulában dönts: Víz, vagy gyümölcslé?

Kánikulában dönts: Víz, vagy gyümölcslé?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

A döntés pedig nem is olyan könnyű, főleg ha az utcán kezded magad úgy érezni, mint egy löttyedt púpú teve.  

A kánikulában inni pedig fontos lehet. A történelmi korokban a nagy hőségben általában lédús gyümölcsöket fogyasztottak, és főleg vizet, vagy vizezett bort ittak.

Fröccsözni pedig egészséges!
A fröccs- pestiesen szólva a hosszúlépés - igen egészséges. A borban található érrendszerünk és koleszterinszintünk számára nélkülözhetetlen anyagok, és savak nem csak a szomjúság érzetet csökkentik, de egészségünket is őrzik. Fröccsöt készíthet vörösborból és fehérborból is, ízlése szerint.

Igyál gyerek ecetet ...
Aki a bortól tart, az gyümölcs-ecetből is készíthet magának finom frissítőket. Az almaecet minden kis boltban kapható, de más ecetfélék is igen ízletesek lehetnek. Az ecetes frissítő a bőrt - testünk legfontosabb és legnagyobb szervrendszerét - is hatékonyan óvja és a kiválasztást is fokozza.

Limonádé - az örök sláger nyáron
A citrusfélék is csökkentik a szomjúság érzetét. A limonádé akár az utcán is elkészíthető, egy ásványvízből és egy kettévágott citromból. A citrompótlóval ízesített és készen kapható ásványvizek nem érik el ezt a hatást.

Cukross löttyöt ne igyál!
A boltban készen kapható üdítők palackját nézzük csak meg: a legtöbb mázsányi adalékanyagot is tartalmaz a nagy mennyiségű cukor mellett. Az ízük általában nem is túl finom, inkább a hideg miatt vonzanak bennünket ezek. Inkább igyunk ásványvizet, ha hideg innivalóra vágyódunk, vagy együnk egy pár szem gyümölcsöt szomjoltónak.

Nem kívánom a vizet!
Ha a vizet gyümölcsökkel együtt fogyasztjuk el, akkor sokkal jobban oltja a szomjat. Amennyiben úgy érezzük, hogy a víz fogyasztása magában kevés volna számunkra, akkor lehet, hogy a cukorszintünk is lecsökkent, és ezért kívánjuk a cukros üdítőket. Ilyenkor a gyümölcs természetes cukortartalma pótolja a szervezet igényeit.

A vízivás szoktatás kérdése is, ha megpróbáljuk tudatosan rávesszük magunkat arra, hogy vizet igyunk, ez néhány nap alatt felvehető szokás.

G.K.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1645 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x