A titokzatos aura-jelenség
Címlap / Kütyü és tudomány / A titokzatos aura-jelenség

A titokzatos aura-jelenség

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-19

Az aura, görög eredetű szó, az epilepsziás rohamok előtt jelentkező előérzet, tudatállapot jelentkezhet akár egy hűvös fuvallat vagy fényfelvillanás formájában is. A beteg még a görcsök és eszméletvesztés előtt tapasztalja meg. 

 

Az aura jelenség betegenként változik, és mindig annak az agyi területnek a működésére jellemző, ahonnan a rohamok indulnak. Ennek azért van jelentősége, mert az aura lehetőséget nyújt arra, hogy ha megérzi, akkor a beteg biztonságba helyezze magát.

Egy adott betegben az aura jelenség állandó, , ám előfordulhat két sőt háromféle aura egy betegben.

Összetett aura
Az összetett aurát megélő epilepsziás betegek valószínűleg jól kezelhetők műtéttel, náluk ugyanis a rohamok egy adott agyterületről indulnak ki – jelent meg az Amerikai Neurológusok Társaságának szaklapjában a Neurology-ben.

A kutatók szerint a legalább kétféle aurát megtapasztalók 90 százalékánál, míg a háromféle aurát is átélők 100 százalékánál az agy nem domináns feléből indul ki a roham. Dr. Prakash Kotagal, a Cleveland-i Klinika Epilepszia Központjának kutatója és a neurológus szakmai társaság tagja szerint a többféle aurákat átélők esetében hatásos lehet a műtét, mert úgy tűnik, hogy rohamaik egy agyi területről származnak.

Műtét után
A tanulmányban vizsgált 19 beteg több mint felének megszűntek a rohamai a műtétet követően. Eddig keveset tudtunk az összetett aura jelentőségéről, ugyanis a figyelem mindig az egyféle előérzet vizsgálatára irányult.

 „A mi eredményeink alapján azonban a többféle aura átélését fontos tünetként kell elkönyvelni, és a műthetőség kérdésének eldöntésekor jól fel lehet használni”-állítja  Dr. Peter Widdess-Walsh, a New Jersey-i Szent Barnabás Neurológiai Intézet munkatársa

-kv-


 
 
[ 7508 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x