Iszogatás a bulikban - Feltárták a vedelés okát
Címlap / Kütyü és tudomány / Iszogatás a bulikban - Feltárták a vedelés okát

Iszogatás a bulikban - Feltárták a vedelés okát

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-11-27

A hangos zenétől többet és gyorsabban isznak a mulatozók, áll egy pénteken közzétett tanulmányban. A látogatók könnyebben elverik a pénzüket, a mulatók gyorsabban meggazdagodhatnak. Dübörgő dallamok, csordogáló italok. 

 

Rendezvénynaptár

„Korábbi kutatások kimutatták, hogy a gyors zene gyors ivást eredményez, és hogy a zene, a zene nélküli helyekkel összehasonlítva, hosszabb tartózkodásra készteti az embereket a szórakozóhelyeken” – nyilatkozta Nicolas Gueguen, a francia Universite de Bretagne-Sud egyetem viselkedéskutató professzora, a most megjelent tanulmány szerzője. „Ez az első alkalom, hogy egy valódi kontextusban alkalmazott kísérleti megközelítés azt az eredményt mutatta, hogy a hangos zene hatással van az alkoholfogyasztási szokásokra.”

Gueguen és munkatársai három szombaton diszkrét látogatást tettek két szórakozóhelyen, melyek tulajdonosai engedélyt adtak arra, hogy szabadon állítsák a zene hangerejét. Véletlenszerűen kiválasztottak 40, 18-25 év közötti férfit, akik csapolt sört rendeltek, és megfigyelték fogyasztásukat a különböző hangerők mellett.

A szerzők két elmélettel álltak elő azzal kapcsolatban, miért vezethet a hangosabb zene gyorsabb iváshoz rövidebb idő alatt.

  1. „Az egyik, amely egybehangzik a zenével, étellel és itallal kapcsolatos korábbi kutatásokkal az, hogy a nagyobb hangerejű zene magasabb éberségi fokot eredményez az alanyokban, melynek hatására gyorsabban és többet isznak” – nyilatkozta Gueguen.
     
  2. „A második ok az, hogy a hangos zene negatív hatással lehet a társas érintkezésre a szórakozóhelyen, így az alanyok azért ittak többet, mert kevesebbet beszélgettek.”

Mindemellett bennünk felmerült, hogy a hangos zene hatására többet mozog az ember, az erős ingerekre jobban kihegyeződünk, kapkodóvá válunk, illetve e mellett sokat is táncolunk, s az erős aktivitás akár ülve, akár csak verbálisan, erős gesztikulációval, fokozza a folyadékveszést, ahogy az éneklés és hangos kiabálás is. Minden esetre azt tudhatjuk, a hangos zenétől több fog legurulni, ami nem kevéssé kedvez a bártulajdonosoknak, enni viszont kevésbé lesz kedvünk, hiszen dübörgő szívvel és gyomorral nehéz nyelni.

Apró trükkök, nagy befolyás. Mit tehetsz? Válaszd meg jól a helyszínt, ahol szabadidődet töltöd! - a szerk.

Medipress >>
 Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1383 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x