Stresszelnek a kórházak - rémes a helyzet ország szerte ...
Címlap / Kütyü és tudomány / Stresszelnek a kórházak - rémes a helyzet ország szerte

Stresszelnek a kórházak - rémes a helyzet ország szerte

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

Nagyjából minden ötödik fekvőbeteg ellátó intézmény rendelkezik stresszkezelő programmal Magyarországon. 

 A kórházak által az Egészségbiztosítási Felügyeletnek (EbF) eljuttatott adatokból kiderül, hogy a Dél-Alföldi régióban mindössze egy intézmény van, amely szervezetten segíti a nehéz helyzetek feldolgozását.

Az egészségügyben dolgozókat számos területen komoly fizikai és lelki terhelés éri. A Nemzeti Népegészségügyi eleme a munkahelyi egészségfejlesztés, az egészséges munkahely megteremtése – ezen belül is kiemelt kérdésként kezelendő az egészségügyi dolgozók egészségfejlesztése. A Felügyelet munkatársai a minőségi indikátorrendszer keretében idén februárban a többi között megkérdezték a kórházakat, hogy rendelkeznek-e saját egészségfejlesztési tervvel és stresszkezelő programmal.

A kérdésekre 128 intézmény 152 telephelye adott választ. Az összegzésből kiderül, hogy a kórházak mindössze 20 százaléka, vagyis csak minden ötödik intézmény rendelkezik egészségfejlesztési tervvel. Ebből a szempontból a legrosszabb a helyzet a Közép-Dunántúli régióban.

Az országos átlag hasonló képet mutat a stresszkezelés területén is. A Felügyelethez beérkezett válaszokból kiderült, hogy a gyógyító munkával járó lelki terhelést a legtöbb helyen a dolgozóknak az intézmény segítsége nélkül kell feldolgozniuk. A megkérdezett intézményeknek ugyanis csak a 18%-a nyilatkozott úgy, hogy van stresszkezelő programja.


OrientPress – Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 806 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x