Az édesvíz stratégiai kincs! - Neked van?
Címlap / Kütyü és tudomány / Az édesvíz stratégiai kincs! - Neked van?

Az édesvíz stratégiai kincs! - Neked van?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-04

Karrier, munka, ház, finom ételek, divat, színes holmik, göncök, cuccok, alapvető higiénia. Fogalmunk sincs mi áll a háttérben, pedig megvalósíthatatlan egy valami nélkül, ez pedig a víz: Leginkább az édesvíz, melynek sótartalma nem elviselhetetlen az emberek számára. Hatalmas vagyon sokszor elfecsérelve. Neked van belőle? 

Az Európai Parlament mai környezetvédelmi vitájához benyújtott írásbeli hozzászólásában Hegyi Gyula, az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Bizottságának tagja az édesvíz stratégiai jelentőségére hívta fel a figyelmet. A magyar képviselő szerint a globális klímaváltozás Magyarországon és sok más uniós országban alapvetően a szélsőséges csapadékeloszlást jelenti. Árvizek és száraz hónapok váltogatják egymást, ami új vízgazdálkodási stratégiát követel meg.

Hegyi Gyula hangsúlyozta: minden csepp édesvízzel felelősen kell gazdálkodunk, s ezt csak uniós összefogással lehet megvalósítani. Ezért legkésőbb a 2013-ban kezdődő költségvetési periódusban komoly közösségi forrásokat kell megnyitni a vízgazdálkodásra. A szocialista képviselő fontosnak nevezte az egészséges ivóvíz biztosítását valamennyi uniós polgár számára. Utalt a hőforrások hasznosítására is gyógyvizek, illetve a geotermikus energia formájában.

Hegyi Gyula elmondta, hogy a magyar vízügyi szakemberek kiválóak, ezért a harmadik világ vizes projektjeinek hasznosításában is segítséget adhatnak uniós projektek keretében. A magyar képviselő szerint az édesvíz a huszonegyedik század talán legfontosabb kincse. (A talán elhagyható... - a szerk.)

Brüsszel, 2008. szeptember 4.,
Földeák Iván
Hegyi Gyula EP-képviselő sajtótitkára
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1191 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x