Természetes megoldási utazási betegségek - na mi az?
Címlap / Kütyü és tudomány / Természetes megoldási utazási betegségek - na mi az?

Természetes megoldási utazási betegségek - na mi az?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Minerva Cardioangiologica folyóirat szerdai számában megjelenő új tanulmányt felfedi egy kivonat, a pycnogenol mintegy felére csökkenti az időzónákon átutazó emberek kellemetlen panaszait. Melyik is ez a csodás növény? 

A pycnogenol a francia tengerparti fenyő, amelynek kérgéből kivonatot készítenek. Mire jó ez a csodás növény?

A tanulmány két részből állt: egy agyi CT vizsgálatból és egy pontozásos értékelésből. Kimutatták, hogy a pycnogenol csökkentette a kimerültséget, a fejfájást, az álmatlanságot és az agyi duzzanatot mind az egészséges, mind a magas vérnyomással küszködő utasok esetén. Sokkal kevésbé duzzadt a lábuk is, melyet gyakran összefüggésbe hoznak a hosszú repülőutakkal.

Az ún. jetlag egy olyan átmeneti funkciózavar, mely időlegesen mentális és fizikai problémákat okoz az időzónákon való átutazást követően. Az okozza, hogy a szervezet hirtelen nem képes alkalmazkodni utazás közben az eltérő időzónákhoz. Miközben a szervezet igyekszik megbirkózni a feladattal, átmenetileg jelentkezhet álmatlanság, fáradékonyság, ingerlékenység és figyelemzavar.

"Nem is végezhettük volna jobb időpontban a vizsgálatot, hiszen hamarosan sokan útra kelnek az ünnepek miatt." - mondta Gianni Belcaro, a tanulmány vezető kutatója. Bár több kutatásra van még szükség a témában, a pycogenol természetes, de mégis biztonságos megoldásnak tűnik a hosszú útra indulók számára. A kutatók a pycnogenol keringésjavító és antioxidáns hatásának tulajdonítják a pozitív eredményeket.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1086 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x