Évente 10.000 nő hal bele hazánkban - szűrd ki ingyen!
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Évente 10.000 nő hal bele hazánkban - szűrd ki ingyen!

Évente 10.000 nő hal bele hazánkban - szűrd ki ingyen!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

A változókorban lévő nők egészségi állapota megváltozik, és fokozottan veszélyeztetetté válnak az infarktus és az agyvérzés tekintetében. A Harc a Női Szívekért Alapítvány egy olyan ingyenes szűrőprogramot működtet, amely a prevenció segítségével hosszútávon akár több ezer nő életét is megmentheti. 

 

Rendezvénynaptár
A közhiedelem úgy tartja, hogy hazánkban a férfiakat fenyegetik igazán a szív- és érrendszeri megbetegedések, ám ennek ellentmondanak a statisztikák. A KSH adatai szerint 2007-ben az összes női halálozás 57%-át szív- és érrendszeri betegségek okozták, míg a férfiak esetében e betegségek a halálozások 45%-áért felelősek. Magyarországon évente több mint 10 ezer nő halálát infarktus vagy annak szövődményei okozzák.

„Ma Magyarországon több nő veszti életét szívizom infarktus vagy szélütés következtében, mint a rettegett emlőrák, vagy méhnyakrák miatt. Biztos vagyok benne, hogy sok esetben ezeknek a gyakran még fiatal nőknek a halála megelőzhető lett volna odafigyeléssel, korai diagnosztizálással és kezeléssel.” – nyilatkozta Dr. Császár Albert, egyetemi tanár, a Harc a Női Szívekért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Elmondta továbbá, hogy az összes női halálozás mintegy 60 százalékáért a szív és érrendszeri betegségek a felelősek.

A fentiek leküzdésére májusban komplex intervenciós program indult a változó korú nők halálozásának csökkentéséért. „Sajnos, az asszonyok többsége nem is tudja, hogy veszélyeztetett! Azt gondolják, az ilyesfajta betegségek inkább a férfiakat sújtják. Ezért indítottuk útjára társaimmal a Női Szív Programot. Arra törekszünk, hogy felhívjuk a veszélyeztetett nők, a hatóságok, a média és az egészségügy minden szereplőjének a figyelmét a problémára. Ingyenes szűrővizsgálatokkal igyekszünk a nők és a társadalom figyelmét felhívni arra, hogy az időben végzett állapotfelmérések sok-sok nő – és ezzel családok – életét könnyítheti meg.” – nyilatkozta Dr. Ács Nándor, egyetemi docens.

„Sokszor az infarktust nem fájdalom, hanem általános rosszullét kíséri, és csak a jellegzetes mellkasi kellemetlenségérzet jelentkezik. A nők ráadásul jobban tűrik a fájdalmat, később fordulnak orvoshoz, mint a férfiak, így előfordulhat, hogy későn diagnosztizálják a problémát, és értékes idő vész el a kezelésből.”
– nyilatkozta Dr. Masszi Gabriella kardiológus főorvos azzal kapcsolatban, hogy miért tartják égetően fontosnak a prevenciót.

Az ingyenes szűrővizsgálatok az ország 15 helyszínén, 10 városban (Budapest, Debrecen, Győr, Gyula, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs, Százhalombatta, Szeged, Szombathely) vehetők igénybe és éves szinten 15 000 hölgy szűrését teszik lehetővé. A programot a magyar Kardiológus Társaság és a Magyar Menopauza Társaság is támogatja. További információ: www.noisziv.hu weboldalon és a 224 7624-es normál tarifával hívható telefonszámon.

 
 
[ 1015 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x