A legsúlyosabb egészségügyi veszély!
Címlap / Kütyü és tudomány / A legsúlyosabb egészségügyi veszély!

A legsúlyosabb egészségügyi veszély!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Ebben az évszázadban a klímaváltozás jelenti majd a legnagyobb egészségügyi veszélyt, mivel az árvizek, aszályok és emelkedő tengerszint következtében fokozza a betegségek, az alultápláltság és a hontalanság kockázatát - jelentette be csütörtökön egy orvosbizottság. 

„Még a legóvatosabb becslések is zavarbaejtők, és azonnali intézkedést követelnek” – számol be a jelentés, melyet a Lancet orvosi folyóirat és a londoni egyetemen működő Nemzetközi Egészségügyi Intézet állított össze egy év alatt. A klímaváltozás a 21. század legsúlyosabb nemzetközi egészségügyi fenyegetése.”- áll a jelentésben.

A bizottság adatainak nagy része a mérföldkőnek számító Negyedik Értékelő Jelentésből (Fourth Assessment Report) származik, melyet az ENSZ Nobel-díjas klímaszakértői, a Klímaváltozás Kormányközi Bizottságának (IPCC) tagjai készítettek 2007-ben.
A változó éghajlati minták kibővíthetik a betegségeket terjesztő szúnyogok élőhelyét, így a maláriát és a dengue-lázat a korábban mérsékelt éghajlatokra is eljuttathatják, a szegény országokban bekövetkező áradások pedig kiváló táptalajt jelentenek a kolerának és más víz útján terjedő betegségeknek.

Az egészségre gyakorolt közvetett hatások közé tartozik a rossz termés következtében jelentkező alultápláltság, a viharok okozta sérülések és halálesetek, valamint a kivándorlásnak köszönhető sérülékenység, miközben a népesség elmenekül az elmocsarasodott deltavidékekről vagy polgárháborúk elől.

„Az előrejelzések azt mutatják, hogy a klímaérzékeny állapotok, például a hasmenés és az alultápláltság kockázatának kismértékű emelkedése nagymértékű növekedést eredményezhet a teljes betegségteher tekintetében” – áll a jelentésben.

Azokat a szegény országokat sújtja a leginkább, amelyek a legkevésbé felelősek a globális felmelegedés kialakulásáért, „ami történelmi léptékű szégyen a nemzedékünkre, amennyiben semmit sem teszünk ennek megakadályozása érdekében” – írták a szerzők.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1554 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x