Altatók és nyugtatók. Egyenes út az öngyilkossághoz?
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Altatók és nyugtatók. Egyenes út az öngyilkossághoz?

Altatók és nyugtatók. Egyenes út az öngyilkossághoz?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-21

Egy nemrég végzett felmérés szerint négyszer nagyobb az esélyük az öngyilkosságra azoknak az időseknek, akik nyugtató és altató hatású szereket szednek szorongásos panaszaikra. 

 

Rendezvénynaptár

A svéd felmérés adatai szerint az antidepresszánsok, antipszichotikus szerek, nyugtatók és hipnotikumok szedése növeli az idősek öngyilkosságra való hajlamát.

"Adataink szerint a szedatív típusú kezelések közel tizennégyszeresére növelik az idősek öngyilkossági hajlamát. Ez az összefüggés más faktorok, például meglévő mentális betegség esetén is megmarad - nyilatkozta Dr. Anders Carlsten a Göteborg Egyetem kutatója - A hipnotikumok szedése ugyanakkor átlagosan négyszeresére növeli az öngyilkosság valószínűségét."

A kutatás során Dr. Carlsten és kollegája, Margda Waern 85 öngyilkosságot elkövetett idős férfi és 65 nő egészségügyi adatait hasonlították össze egészséges idősekével.

"A kezelőorvosoknak a jövőben mindenképp figyelembe kell venniük a megnőtt öngyilkossági hajlamot, amikor nyugtatókat írnak fel pácienseiknek" - írják a kutatók.

Medipress


 
 
[ 2182 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x