Altatók és nyugtatók. Egyenes út az öngyilkossághoz?
Címlap / Kütyü és tudomány / Altatók és nyugtatók. Egyenes út az öngyilkossághoz?

Altatók és nyugtatók. Egyenes út az öngyilkossághoz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Egy nemrég végzett felmérés szerint négyszer nagyobb az esélyük az öngyilkosságra azoknak az időseknek, akik nyugtató és altató hatású szereket szednek szorongásos panaszaikra. 

A svéd felmérés adatai szerint az antidepresszánsok, antipszichotikus szerek, nyugtatók és hipnotikumok szedése növeli az idősek öngyilkosságra való hajlamát.

"Adataink szerint a szedatív típusú kezelések közel tizennégyszeresére növelik az idősek öngyilkossági hajlamát. Ez az összefüggés más faktorok, például meglévő mentális betegség esetén is megmarad - nyilatkozta Dr. Anders Carlsten a Göteborg Egyetem kutatója - A hipnotikumok szedése ugyanakkor átlagosan négyszeresére növeli az öngyilkosság valószínűségét."

A kutatás során Dr. Carlsten és kollegája, Margda Waern 85 öngyilkosságot elkövetett idős férfi és 65 nő egészségügyi adatait hasonlították össze egészséges idősekével.

"A kezelőorvosoknak a jövőben mindenképp figyelembe kell venniük a megnőtt öngyilkossági hajlamot, amikor nyugtatókat írnak fel pácienseiknek" - írják a kutatók.

Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2346 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x