41 éves férfi az új influenzavírus első hazai áldozata
Címlap / Kütyü és tudomány / 41 éves férfi az új influenzavírus első hazai áldozata

41 éves férfi az új influenzavírus első hazai áldozata

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Az állapotát súlyosbító alapbetegségei voltak annak a 41 évesen elhunyt férfinak, akinél az influenza A(H1N1)v jelenlétét igazolta az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központ PCR vizsgálata. Eddig 36 megbetegedést regisztráltak Magyarországon, ebből 35 enyhe lefolyású volt, 1 személy - aki vírusfertőzést súlyosbító alapbetegségekben szenvedett - életét vesztette. 

A beteg halálát nem lehet rendkívülinek minősíteni, mert a szezonális influenzában is minden évben néhányan rendkívül gyorsan kialakuló tüdőgyulladásban vesztik életüket. Rajta kívül az elmúlt 24 órában 7 beteget regisztráltak, mindegyiknél enyhe lefolyású a betegség, közülük kettőt kórházban figyelnek meg, a többiek tartózkodási helyükön kerültek elkülönítésre.
 
A kormány április vége óta a nemzeti pandémiás tervben meghatározott lépések szerint szervezi az influenza A(H1N1)v elleni védekezést. A tömeges védőoltások csökkentik a leghatékonyabban a megbetegedések súlyosságát és gyakoriságát. A kabinet döntése értelmében megkezdődött a vakcina tömeges gyártására való felkészülés, amelynek eredményeképp szeptember végére rendelkezésre fog állni az engedélyezett, biztonságos oltóanyag, október elejére pedig megkezdődhet a lakosság tömeges oltása mind a szezonális, mind a pandémiás vakcinával. Hazánk ezzel élen áll az influenza A(H1N1)v elleni védekezésre való felkészülésben, Magyarországon az első között kezdődhet majd meg a tömeges védőoltás.
 
Az influenza cseppfertőzéssel terjed. A személyes és általános higiénés szabályok betartása védelmet nyújt. Ezért különösen fontos, hogy gyakran mossunk kezet szappannal, melegvízzel. Ne nyúljunk a szemünkbe, orrunkba, szánkba. Egyszer használatos papírzsebkendőbe köhögjünk, tüsszentsünk.
 
Az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Tisztiorvosi Szolgálat folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a www.eum.hu, a www.antsz.hu és a www.oek.hu honlapokon, valamint az ingynesen hívható 06-80-204-217-es zöldszámon.
 
Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1607 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x