Gyümölcsben találták meg a cukorbetegség ellenszerét! Mi...
Címlap / Kütyü és tudomány / Gyümölcsben találták meg a cukorbetegség ellenszerét! Mi az?

Gyümölcsben találták meg a cukorbetegség ellenszerét! Mi az?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-18

Az állatkísérletekben elhízásra, inzulinrezisztenciára, cukorbetegségre, és magas vérnyomásra hajlamos egereket vizsgáltak, amik a humán megbetegedéseknek is tökéletes modelljei. 

Kanadai kutatók kimutatták, hogy az erjeszett áfonyalé képes megállítani az elhízás és a cukorbetegség kialakulásának folyamatát.
A Montréal-i és a Moncton-i Egyetem együttműködésében egy észak amerikai fekete áfonyafajta levét a gyümölcs héján található baktériumokkal erjesztették. “Állatkísérletekben kimutattuk, hogy ez a módosított áfonyalé csökkenti a vércukorszintet, ezzel megvéd a cukorbetegség, és az elhízás kialakulásától” – mondja Pierre S. Haddad, gyógyszertan professzor, az International Journal of Obesity folyóiratban megjelent cikk szerzője.  

Az állatkísérletekben elhízásra, inzulinrezisztenciára, cukorbetegségre, és magas vérnyomásra hajlamos egereket vizsgáltak, amik a humán megbetegedéseknek is tökéletes modelljei. Megfigyeléseik szerint a biotranszformált áfonyalét az ivóvizükbe juttatva, csökkenthető volt az egerek táplálékfelvétele és testsúlya. “Az erjesztett áfonyalé fogyasztása fokozatosan a vércukorszint szignifikáns, három nap alatt 35 százalékos csökkenését eredményezte a cukorbeteg egerekben” – teszi hozzá egy másik kutató, Tri Vuong.   

A biotranszformálást a feketeáfonya héjáról kinyert Serratia vaccinii nevű baktériumtörzzsel végezték, ami növeli a gyümölcs antioxidáns hatását. A kutatók remélik, hogy új gyógyszer lesz fejleszthető az ily módon átalakított áfonyaléből.

Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1817 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x