Szépít, szívbarát, és finom: A vörösborpor
Címlap / Kütyü és tudomány / Szépít, szívbarát, és finom: A vörösborpor

Szépít, szívbarát, és finom: A vörösborpor

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

A vörösbor-készítés melléktermékeiből német és spanyol kutatók olyan port állítottak elő, amelyet joghurtoktól a csokoládékon és krémeken át az arcmaszkokig szinte bármibe bele lehet keverni. 

Az ötlet egy pohár bor mellett született meg Bernd Diehl, német vegyipari cég tulajdonosa fejében: a borkészítés melléktermékeiből olyan anyagot lehetne előállítani, amely sokat megőriz  a bor természetes, egészséges összetevőiből: fehérjéket, B-vitaminokat, ásványi anyagokat és a polifenolokat, amelyek feltevések szerint a szív- és érrendszeri betegségek, gyulladások és a trombózis megelőzésében játszanak szerepet.
 
"Nem akartuk kivonni ezeket az alkotókat a borból, hogy aztán tablettát gyártsunk belőle. Mint ahogy az omega-3 zsírsavak esetében is jobb, ha halat eszünk táplálék-kiegészítők helyett, a vörösbor összetevőit is inkább hozzáadtuk bizonyos termékekhez, így meg is őriztünk valamennyit a bor ízéből és színéből" – magyarázta Gabriele Randel, a fejlesztési projekt vezetője.
 
A korábbi szárítási eljárások révén a tápanyagok egy része elveszett, vagy mesterséges állományjavító és tartósítószereket kellett hozzáadni ahhoz, hogy megfelelően kezelhető port kapjanak., ezért kidolgoztak egy új, kíméletes eljárást.
 
Miután elkészült a por, megkeresték, melyek lennének a legízletesebb kombinációk és a legjobb felhasználási módok kozmetikumokban.
 
"Bizonyos termékekbe keverve túlságosan savas hatású volt a por, ami nem kellemes. Más esetekben azonban a szőlő gyümölcsös íze és a savas hatás üdítően hat" – mondta Randel, akinek kedvencei egyébként a joghurtitalok, fagylaltok, sütemények, torták és csokoládék.
 
A port tartalmazó krémek hatékonyabbak voltak, mint az egyéb piros és lila szemfestékek, és a por egyes tulajdonságai előnyösek van a bőr számára, többek között ránctalanító hatású.

Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1596 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x