Nem amerikai vírus került a H1N1 oltóanyagba
Címlap / Kütyü és tudomány / Nem amerikai vírus került a H1N1 oltóanyagba

Nem amerikai vírus került a H1N1 oltóanyagba

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Az országos tisztifőorvos abban bízik, hogy napokon belül oltani lehet majd a háromévesnél idősebb gyerekeket, míg a kisebbeknél csak hetek múlva lesz eredménye a kísérletnek. Falus Ferenc a közrádióban arról beszélt, hogy szerinte a várandós nőket kisebb kockázat oltani, mint nem beadni nekik a vakcinát. 

A háromévesnél idősebb gyerekeknél már befejezték a kísérleteket az új influenza elleni magyar oltóanyaggal. Az országos tisztifőorvos azt reméli, hogy napokon belül oltani lehet majd a gyerekeket. A féléves és hároméves kor közötti gyerekeknél csak hetek múlva lesz eredménye a kísérletnek - mondta Falus Ferenc. A tiszti főorvos az MR1-Kossuth Rádió kérdésére kifejtette: a várandós nőket beoltani kisebb kockázat, mintha nem adják be nekik a vakcinát, egy felmérés szerint ugyanis hatszoros a kockázata annak, hogy szövődmény lép fel náluk, mint az átlag. Minden esetben külön kell eldönteni, szükséges-e az oltásuk - tette hozzá a tiszti főorvos.

Az MR1-Kossuth Rádió úgy tudja, a gyártó cég a hét elején átadja az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek a H1N1-oltás gyermektesztjeit, így néhány napon belül kiderülhet, kaphatnak-e ilyen oltást a gyerekek, és ha igen, hány éves kor felett. Az elsődleges eredmények szerint a szer hatásos a legkisebbek számára is. A vizsgálatban hat hónaposnál idősebb csecsemők is részt vettek, és Németh Zsolt szóvivő azt mondja, nem lett semmi bajuk az oltástól. Azt, hogy végül hány éves kor felett jár majd a vakcina, az illetékes gyermekgyógyászati szakkollégium, illetve az Országos Tiszti-főorvosi Hivatal fogja ajánlásban eldönteni.

Közben több internetes oldalon is megjelent az a híresztelés, hogy nem a WHO-tól kapott új influenza-törzs került a magyar oltóanyagba, hanem egy háború előtt felbukkant amerikai vírus. Az ÁNTSZ és a gyártó cég is határozottan cáfol.

Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2073 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x