Aszteroida fenyegeti a Földet
Címlap / Kütyü és tudomány / Aszteroida fenyegeti a Földet

Aszteroida fenyegeti a Földet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

A Föld felé tart az Apophis nevű aszteorida, és egyes források szerint 2029. április 13-án pénteken, mások szerint attól kezdve 2036-ig többször kerül igen közel bolygónkhoz, esetleg be is csapódhat, de a Roszkoszmosz orosz űrügynökség már foglalkozik a problémával, és hozzálátott az esetleges világvége elhárítását célzó tervek kidolgozásához. 

Erről Anatolij Perminov, a Roszkoszmosz elnöke szólt az Oroszország hangja rádióban szerdán, s egyben bejelentette, hogy a probléma megvitatására már össze is hívták az ügynökség kollégiumának és tudományos-műszaki tanácsának zárt ülését.

Perminov elmondta, hogy már több tervet is eljuttattak hozzá a katasztrófa megelőzésére. "Belátható időn belül építeni lehet egy olyan berendezést, amely lehetővé teszi az aszteroida pályájának módosítását, és ezzel az ütközés elkerülését, úgy, hogy nagy lökést ad neki, de nem semmisíti meg, és nem tesz szükségessé nukleáris robbantást" - fejtette ki.


A Roszkoszmosz elnöke azt mondta, amint az orosz tudósok kiválasztják a lehetőségek közül a legmegfelelőbbet, felhívják a megvalósításban való részvételre a legfontosabb űrügynökségeket, köztük az amerikai NASA-t, az Európai Űrügynökséget és több mást, mivel a projekt nyilvánvalóan igen költséges lesz.

Az Apophis aszteroidát, vagyis kisbolygót 2004-ben fedezték fel. Becslések szerint átmérője mintegy 300 méter, vagyis háromszor akkora, mint az 1908-ban Szibériában a Hirosimára ledobott atombomba erejének százszorosával hatalmas pusztítást végző Tunguz meteorité volt.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6721 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x