Itt az iPad, az Apple régóta várt tábla-PC-je
Címlap / Kütyü és tudomány / Itt az iPad, az Apple régóta várt tábla-PC-je

Itt az iPad, az Apple régóta várt tábla-PC-je

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Hagyományos billentyűzet nélkül, érintőképernyővel működik az Apple óriási várakozás övezte tábla-PC-je, amelyet iPad néven mutatott be szerdán San Franciscóban Steve Jobs cégfőnök. 

Az új számítástechnikai kütyü valahol félúton helyezkedik el az okostelefon és a hordozható számítógép között; hasonlít az iPhone-ra, de nagyobb annál, viszont kisebb egy laptopnál.

Az 1,25 centiméter vastag és 680 grammos eszköz 9,7 colos, azaz 24,6 centiméter átmérőjű érintőképernyővel rendelkezik.


Nem tartalmaz mozgó alkatrészt, merevlemez helyett 16, 32, vagy 64 gigabájtos SSD (szilárdtest-meghajtó) háttértárral kínálják.

A beépített akkumulátor üzemideje 10 óra, a kommunikációról Wi-fi és Bluetooth-kapcsolat gondoskodik.

Beépített hangszóróval és mikrofonnal érkezik, továbbá beépített gyorsulásmérővel, illetve iránytűvel is felszerelték.


Az iPad képes a jelenlegi iPhone-alkalmazások futtatására, azonban nem tartalmaz kamerát, amit a rajongók az eszköz legnagyobb hiányosságának tartanak.

Az elnök-vezérigazgató szerint az új táblapécéjükkel könnyebb elektronikus könyvet olvasni, videojátékot játszani vagy videót nézni, mint az okostelefonokkal, vagy akár a laptopokkal.

Éppen ezért létrehozták az iPad-ra szabott elektronikus könyvtárat, az iBook Store online áruházat, amely Steve Jobs szerint az Amazon Kindle áruházának úttörő munkájára épülve, de annál egy kicsit többet kínál.

Az iPad 3G nélküli Wifi-s változata 60 napon belül lesz elérhető világszerte. Az Egyesült Államokban háttértártól függően 499-699 dolláros áron kerül forgalomba.

A mobilhálozatokkal is összekapcsolható 3G-s változat 64 gigabájtos SSD-tárral egy hónappal később, és drágábban, 829 dolláros áron kerül majd a boltokba.



 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3503 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x